Δεν αποτελεί απαραίτητα κάτι καινοφανές αφού κάθε χώρα έχει την τηλεόραση που τής αξίζει. Κι όχι ότι το θέμα είναι τόσο τραγικό αλλά αναμφίβολα δεν μπορεί παρά να είναι άξιο σχολιασμού.

Για τις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές ο λόγος. Όπου συχνά με παρουσιαστές και καλεσμένους μπορείς να σχηματίσεις…ενδεκάδα. Ακόμη ένα στοιχείο ενδεικτικό τής διάθεσής τους να υποκαταστήσουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, δηλαδή εκείνους που μάχονται εντός των αγωνιστικών χώρων και, όπως είναι φυσικό, τα κατορθώματα εκείνων είναι που οι φίλαθλοι επιθυμούν να δουν, να θαυμάσουν, να αποδοκιμάσουν, να σχολιάσουν.

Αλλά φευ! Είτε πρόκειται για το κρατικό κανάλι, από το οποίο ούτως ή άλλως έχεις λίγες απαιτήσεις, είτε για ιδιωτικά, η ουσία του θέματος δεν αλλάζει. Μπορείτε να το διαπιστώσετε με πολύ απλό τρόπο σε ένα ζάπινγκ. Τη στιγμή που θα “πέσετε” πάνω σην αθλητική εκπομπή του καναλιού, αντί να “πέσετε” πάνω σε κάποιο αγωνιστικό στιγμιότυπο από τους αγώνες πρωταθλήματος, θα έρθετε κατάφατσα με κάποιον κύριο, επαγγελματία ή βετεράνο ή καθηγητή διαιτησίας που θα σχολιάζει.

 

 

Ή σε κάποιον από τους παρουσιαστές. Όπου, για να ενισχυθεί η τηλεθέαση, κρίνεται απαραίτητη και η παρουσία του θηλυκού στοιχείου σε ρόλο…κράχτη. Αφού, ναι μεν, ουδείς αμφισβητεί την ικανότητα μιας γυναίκας να διαθέτει γνώσεις, ίσως και περισσότερες από πολλών ανδρών περί του ποδοσφαίρου, πλην όμως, απλώς να επιδεικνύει τα κάλλη της ενδεδυμένη με τρόπο που θυμίζει την Τζόντι Φόστερ στον Ταξιτζή του Σκορσέζε, ε, αυτό, μάλλον δεν της αξίζει.

Και όσο οφθαλμόλουτρο και να θέλει να κάνει ένας άντρας, στο τέλος-τέλος τον Μέσι, τον Νειμάρ, τον Ρονάλντο, άντε τον Μποτία, τον Μπεργκ, τον Πρίγιοβιτς θα θέλει να δει να κάνουν κάτι εντυπωσιακό.

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές σε κάθε είδους εκδήλωση είναι εκείνοι που ενδιαφέρουν το κοινό. Εν προκειμένω, στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό, είναι οι ποδοσφαιριστές, οι μπασκετμπολίστες, οι πολίστες, όπως και οι προπονητές τους, εκείνοι που πρωταγωνιστούν, οπότε αυτοί θα έπρεπε να εμφανίζονται και στις οθόνες. Ανεξαρτήτως του πόσο ενδιαφέροντα ή διαφωτιστικά είναι – που συχνά είναι- τα σχόλια των παρουσιαστών και των καλεσμένων. 

Καθείς εφ’ ω ετάχθη. Και τα σπορ έχουν τους δικούς τους βασιλιάδες, τους αθλητές. Οτιδήποτε και οποιοσδήποτε άλλος, μόνον να απομακρύνει κάποιον από την τηλεοπτική οθόνη μπορεί, όχι να τον ελκύσει…