Δεν ήταν ακριβώς όλα τα αποτελέσματα αναμενόμενα αλλά κάποια από αυτά, αναμφίβολα δεν τα περιμέναμε ούτε στο ελάχιστο. Αναφέρομαι στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων όπου, για μια ακόμη φορά, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να εκπλήξει δυσάρεστα τους οπαδούς του, κάνοντας να φανεί σπουδαία μια εξαιρετικά μέτρια ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, μετά από το καταστροφικό τρίλεπτο εδώ, ήταν προφανές ότι χρειαζόταν θαύμα, ενώ μόνον η ΑΕΚ έδειξε μια σταθερότητα κια μια αυτοπεποίθηση στα δύο ματς που έδωσε.

Τι, λοιπόν, συμβαίνει;Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει ο Χατζηπετρής; Μάλλον όχι. Πρόκειται για τη νομοτελειακή εξέλιξη τής πτωτικής πορείας μιας κοινωνίας που -φυσικά- διαφαίνεται και στα σπορ. Το ποδόσφαιρο είναι big business, καμία αμφιβολία επ’αυτού, συνεπώς χρειάζεσαι τα αντίστοιχα χρήματα για να αποκτήσεις παίκτες κλάσης που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Με επιλογές από τα ποδοσφαιρικά “πανέρια” άκρη δεν βγαίνει. Μόνη λύση η συστηματική δουλειά στις ακαδημίες μέ νέους παίκτες αλλά σε αυτό, ως λαός που, από ένα σημείο και μετά, επιδιώκαμε τα γρήγορα επιτυχή αποτελέσματα, δεν έχουμε και διακρινόμαστε και από μεγάλη έφεση…

 

 

Αυτοί είναι οι παίκτες των ομάδων μας, κύριοι, αυτό είναι και το ποδόσφαιρο που θα κληθούμε να παρακολουθήσουμε και φέτος ( και μάλλον και του χρόνου, και τον άλλον κ.ο.κ. ). Αντε, ας υπάρχει και κάποια αποκάλυψη, τύπου Ροντρίγκεζ, η οποία όμως, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος των πραγμάτων, μάλλον γρήγορα θα “την κάνει” για άλλες πολιτείες, περισσότερο εύπορες και αποδοτικές.

Είναι αυτό που είπαμε και στην αρχή. Τα μεταξωτά εσώρουχα απαιτούν και τους ανάλογους κομιστές ( για να μην το πούμε πιο…vulgar ). Αν δεν τους διαθέτεις, κάπως χλωμό να ελπίζεις σε διακρίσεις. Ανεξαρτήτως εάν ο οπαδικός Τύπος, στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανό το οπαδικό ενδιαφέρον, να προσδίδει φοβερά και τρομερά επίθετα στην κάθε καινούρια μεταγραφή ( “κόμπρα”, “πάνθηρας”, λέων”, “χταπόδι” κ.ο.κ. ) 

Δύσκολη η αποδοχή της πραγματικότητας αλλά, πάλι, σε τι άλλο να πιστέψεις;