Οι εμφανίσεις του κατά την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ ήταν καταπληκτικές και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε έξαφνα, με “το καλημέρα”, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του μπασκετικού πλανήτη. Συγκροτημένο παιδί, έχοντας βιώσει πριν τον μαγικό αμερικανικό κόσμο μια πολλή σκληρή πραγματικότητα ως μετανάστης από την Αφρική στην Ελλάδα, ο Γιάννης “έβαλε το κεφάλι κάτω” και δούλεψε σκληρά στην ομάδα του αλλά και την Εθνική Ελλάδος.

Η δικαίωση, ίσως και λόγω των όσων ήδη πέρασε, ήρθε γρήγορα. Αφού η ομάδα του, οι Μιλγουόκι Μπακς, συμφώνησε μαζί του για την επέκταση του συμβολαίου του για ακόμη 4 χρόνια έναντι 100 εκ.δολλαρίων! Εξαιρετικά εντυπωσιακό deal, το οποίο καθιστά τον συμπαθέστατο Γιάννη, με μεγάλη διαφορά από τον επόμενο, τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα αθλητή στην ιστορία και έναν από τους πλέον νεαρούς αθλητές με τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ουσιαστικά, οι Μπακς τον επιλέγουν ως σύμβολο της ομάδας του -οι δρόμοι τού Μιλγουόκι είναι γεμάτοι διαφημιστικές πινακίδες του- και ως εκείνον τον παίκτη “πάνω” στον οποίον θα κτίσουν την ομάδα τους για τα επόμενα χρόνια. Αναμφίβολα απρόσμενο αλλά και απολύτως ενδεικτικό τού ότι από τη σκληρή προσπάθεια ποτέ κανείς δεν βγήκε χαμένος…