Το γκολφ αποτελεί ένα άθλημα που συγκεντρώνει την προτίμηση πολλών πρωθυπουργών, προέδρων ( Μπαράκ Ομπάμα, Μπιλ Κλίντον κ.α.) Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς δεν συμπαθείτε ιδιαίτερα το γκολφ. Το γκολφ είναι από εκείνα τα πράγματα που έχουν μανιώδεις οπαδούς, όπως η όπερα έχει φανατικούς λάτρεις που γυρνάνε σε όλον τον κόσμο για να δουν μια συγκεκριμένη παράσταση.

Σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ή δεν συμπαθούν την όπερα, αυτό φαίνεται παράλογο.

 

 

Δεν μπορώ να σας κάνω να αγαπήσετε το γκολφ, αλλά, πιστέψτε με, αν μια φορά σας δοθεί η ευκαιρία να παίξετε σε ένα όμορφο γήπεδο, μπορεί να γίνεται φανατικός οπαδός ή ακόμα και παθιασμένος παίκτης, άσχετα πόσο άσχημα χτυπάτε την μπάλα.

Αν μου είχε πει κάποιος  πριν από 20 χρόνια ότι θα γινόμουν φανατικός κατασκευαστής γηπέδων γκολφ, θα τον είχα πετάξει έξω από το δωμάτιο γιατί θα έλεγε γελοιότητες. Αλλά το γκολφ έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει.

Είναι εγκεφαλικό παιχνίδι. Ναι, απαιτεί δεξιότητα και τεχνική αλλά εξίσου σημαντικά είναι η αυτοσυγκέντρωση και ο υπολογισμός.

Είναι σπουδαίος τρόπος να βελτιώσετε τις επιχειρηματικές σας ικανότητες, να μάθετε να κάνετε ελιγμούς. Το γκολφ μπορεί να εξισωθεί με την εκμάθηση των διαπραγματεύσεων, που από μόνη της είναι μια τέχνη.

 

 

Το γκολφ είναι, επίσης, στην ουσία ένα μοναχικό παιχνίδι. Η δουλειά του επιχειρηματία ακόμα και μέσα σε μια μεγάλη εταιρεία, είναι επίσης ένα μοναχικό παιχνίδι.

Με το γκολφ βρήκα λύσεις σε προβλήματα, ιδέες για νέες επιχειρήσεις, ακόμα και μια καινούρια καριέρα. Το γκολφ έχει έναν τρόπο να σου δίνει ισορροπία που δεν μπορείς να βρεις πάντα στο γραφείο.

Οταν κάνεις αυτό που σ’αρέσει, είσαι πάντα νικητής και, αφού πέρασα πολλές ευτυχισμένες ώρες στα γήπεδα του γκολφ, αποφάσισα να φτιάξω μερικά δικά μου.

Φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να μάθετε γκολφ για να έχετε μια ικανοποιητική καριέρα. Αλλά ό,τι κι να κάνετε, πρέπει να το κάνετε με πάθος».

Δείτε επίσης