Αποτέλεσε μια από τις σέξι παρουσίες στην ιταλική Βουλή. Μέντοράς της, ποιός άλλος, ο…μπερμπάντης Σίλβιο. Μοντέλο, σόουγκερλ, παρουσιάστρια στα κανάλια του, η Μάρα Καρφάνια διήνυσε μια εντυπωσιακή διαδρομή και γρήγορα διακρίθηκε.

Το 2008 ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι τής έδωσε το Υπουργείο Ισότητας. Τότε κέρδισε τον -ξεκάθαρα πολιτικό – τίτλο τής “πιο όμορφης υπουργού του κόσμου” ενώ βρέθηκε στο Νο1 τής λίστας του ανδρικού περιοδικού Maxim με τις “World´s Hottest Politicians”.

Η Υπουργός Καρφάνια δεν αποποιήθηκε ποτέ την καριέρα της στη σόου μπιζ. Σε σχετική συνέντευξη, όταν μια δημοσιογράφος τη ρώτησε «γιατί έκοψε τα μαλλιά και έβαλε ταγιέρ μόλις έγινε βουλευτής», εκείνη απάντησε ότι καθένας προσαρμόζεται στον χώρο που βρίσκεται και σημείωσε ότι δεν μετανιώνει για το παρελθόν.

 

mara-carfagna

 

Φυσικά, όταν ο Μπερλουσκόνι απομακρύνθηκε προ πενταετίας από την εξουσία, έχασε και η Μάρα το υπουργείο της. Αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον Σίλβιο. 

Στα γενέθλιά του που ακολούθησαν, τού ευχήθηκε δημόσια: «Πρόεδρε, όταν σκέφτομαι εσάς μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Αλμπερτ Αϊνστάιν. Τα μεγάλα μυαλά πάντα αντιμετώπιζαν βίαιη αντίσταση από τα μέτρια».

Διατράνωσε δε την πίστη της στο πρόσωπό του: «Εμείς, πρόεδρε είμαστε στο πλευρό σου με δύναμη και αποφασιστικότητα. Είμαστε μαζί σου με ειλικρινή αγάπη».

 

maracarfagnafur

 

Εν τω μεταξύ, ο Σίλβιο, ως καλός μέντορας, φρόντισε και να την καλοπαντρέψει. Σε ένα επιβλητικό σκηνικό, ένα κάστρο κοντά στη Ρώμη, η Μάρα Καρφάνια παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Μάρκο Μετζαρόμα, γόνο γνωστής οικογένειας επιχειρηματιών. Οι κουμπάροι ήταν τέσσερις, ανάμεσά τους -αλίμονο- και ο Σίλβιο…

Σε μια συζήτηση που είχα με τον Τοσκάνι, τον είχα ρωτήσει σχετικά: «Ολα αυτά τα κορίτσια που ο Μπερλουσκόνι έβαλε στην κυβέρνηση, τα έκανε υπουργούς κ.λπ., τώρα τι θ’ απογίνουν; Λέω για τη Μάρα Καρφάνια και τις φίλες της». Ο Τοσκάνι δεν έχασε την ευκαιρία για…σόου, ωστόσο στάθηκε μάλλον επιεικής απέναντι στην όμορφη Μάρα:

«Θα γυρίσουν πίσω στο πραγματικό τους επάγγελμα. Η μία ήταν η μις Ιταλία, η άλλη η μις παραλία, η τρίτη η βασίλισσα της τσίχλας κ.ο.κ. Ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με νοιάζει αλλά ας μην είναι πια υπουργοί. Η Καρφάνια δεν είναι και η πιο ηλίθια, αλλά η Τσιτσιολίνα ήταν πολύ πιο έξυπνη.

 

mara-carfagna-wallpaper-1224028780

 

Και τότε υπήρχε πράγματι κάτι ριζοσπαστικό στην εκλογή της, ότι ακόμη και μια πορνοστάρ μπορεί να μπει στη Βουλή. Υπήρχε ένας συμβολισμός: ότι όλοι στο Κοινοβούλιο είναι σαν αυτήν, πορνοστάρ! Τώρα δεν υπάρχει ούτε αυτό».

Για το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ιταλία, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Λέγκα του Βορρά και τα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο επιμένουν ότι αν ο ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι χάσει το δημοψήφισμα, θα πρέπει να παραιτηθεί. 

Η Μάρα για μια ακόμη φορά, στέκεται σεμνά και ταπεινά, στο πλευρό του…