Το Διάστημα, το μυστηριώδες, αχανές, αόριστο και ακατάλητπο σύμπαν που μας  περιβάλλει δεν ήταν ποτέ δυνατό να μην ιντριγκάρει τον άνθρωπο, ο οποίος κατεβαίνοντας από τα δένδρα, έφτασε μέχρι να  να χτίζει, να σχεδιάζει, να συνθέτει, να παράγει τέχνη και πολιτισμό. Κάποια στιγμή, λοιπόν, σήκωσε το βλέμμα στα άστρα και είδε πράγματα θαυμαστά αλλά και ανεξήγητα.

Κι έτσι, αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί τους. Τελικά, στις 20 Ιουλίου 1967 είχαμε τη μετάβαση από τη Γη στη Σελήνη, ένα όνειρο αιώνων ( γι’άλλους μια συνωμοσία τής NASA αλλά ας μιλήσουμε ορθολογικά και όχι με…Ταρώ ).

Με αφορμή την επέτειο των 48 χρόνων του συγκεκριμένου κοσμοϊστορικού γεγονότος για την ανθρωπότητα που συμπληρώνονται ημέρα Πέμπτη, το PopLike.gr, με την ευγενική αρωγή του αστροφυσικού. επίτιμου διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου

( ο οποίος καθ’όλη τη διάρκεια του Iουλίου, με συγκέντρωση και προσοχή εντομολόγου, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο fb κομμάτια, ιδανικό υλικό για ένα e-book ), δίνουμε τη γενική εικόνα ενός άλλου κόσμου, με μια ίσως λιγότερο επιστημονική αλλά απολύτως ανθρώπινη ματιά.

Εμείς τα είδαμε, τα διαβάσαμε, τα ακούσαμε. Ο Διονύσης Σιμόπουλος ήταν εκεί…