H εντυπωσιακή, αριστοκρατική εμφάνισή της στην τελετή ορκωμοσίας του συζύγου της ως Προέδρου των ΗΠΑ, έκλεψε την παράσταση. Ντυμένη με ένα baby blue φόρεμα, η Μελάνια Κνάους-Τραμπ έφερε στο μυαλό εποχή Κένεντι στις ΗΠΑ αφού οι προηγηθείσες Πρώτες Κυρίες, ανεξαρτήτως των προσόντων που η καθεμιά τους διέθετε σίγουρα εμφανισιακά, είτε λόγω στιλ ( Μισέλ Ομπάμα, Χίλαρι Κλιντον ) είτε λόγω ηλικίας ( οι δύο κυρίες Μπους και προηγουμένως η Νάνσι Ρίγκαν ) υστερούσαν.

Ουσιαστικά τόση λάμψη και χάρη στο πρόσωπο της Πρώτης Κυρίας είχε να δει ο Λευκός Οίκος από την εποχή του Τζον Κένεντι, εδώ και σχεδόν μισό αιώνα.

 

 

Μπορούν να συγκριθούν οι δύο πρώτες κυρίες; Ασφαλώς, με όλες τις ομοιότητες και τις διαφορές που τις χαρακτηρίζουν.

Καταρχήν, δεν υπήρξαν και οι δύο πριν γίνουν πρώτες κυρίες, …πυρηνικοί επιστήμονες. Η Τζάκι είχε μια στήλη σχέσεων-κοινωνικού κουτσομπολιού στις εφημερίδες του ομίλου Times-Herald, ρωτώντας τα νεαρά ζευγάρια: «Τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια μπορούν να αποκαλύπτουν τα πάντα για το παρελθόν τους;» ή «ποιό, κατά τη γνώμη σας, είναι το σοβαρότερο λάθος ενός/μιας συζύγου;».

Η Μελάνια, γεννημένη το 1970 στη Σλοβενία τής τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας αναζήτησε την τύχη της ως μοντέλο. Μετά από Παρίσι και Μιλάνο εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη το 2006. Εξαιτίας των…περιπλανήσεών της μιλά έξι γλώσσες, ωστόσο είναι η πρώτη Πρώτη Κυρία στην αμερικανική ιστορία που δεν είχε τα αγγλικά ως μητρική της γλώσσα.

Το ζεύγος Κένεντι ασφαλώς υπερτερούσε σε…νιάτα, αφού ο Τζον όταν έγινε πρόεδρος ήταν 43 και η Τζάκι 31 ενώ ο Ντόναλντ είναι 70 και η Μελάνια 46.

 

 

Ωστόσο θρυλικές έμειναν οι απιστίες του Κένεντι, οι οποίες έριχναν σε κατάθλιψη αλλά και σε…αγκαλιές άλλων ανδρών την Τζάκι, για να χρειάζεται η επέμβαση του γερο Τζο, ο οποίος προσφέροντάς της εκατομμύρια δολλάρια απάλυνε κάπως τον πόνο της και την κρατούσε δίπλα στον σύζυγό της και γιό του, τον οποίο ο ίδιος επιθυμούσε διακαώς να δει Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ, από την άλλη, είναι και σε ηλικία που τις…κουτσουκέλες του τις έχει κάνει. Όχι ότι δεν “παίζει” το ματάκι του, άλλωστε είναι και μια χαρά κοτσονάτος 70άρης αλλά όσο να’ναι τις κάψες ενός 40άρη δεν τις έχει.

Η Μελάνια γενικά είναι μάλλον πιο χαμηλών τόνων από τη Τζάκι. Δεν έχει δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα στα σκανδαλοθηρικά έντυπα με τη συμπεριφορά της, δείχνοντας μάλλον συνειδητοποιημένη από την αρχή στο ποιόν έχει παντρευτεί και πού αυτός οδεύει.

 

 

Η Τζάκι υπέστη ποικίλους εξευτελισμούς ως Πρώτη Κυρία ( σε αυτό θυμίζει περισσότερο Χίλαρι ), με κορυφαίον αυτός της βραδιάς εορτασμού των 45 γενεθλίων  του συζύγου της, όταν μια μισομεθυσμένη Μέριλιν, με ένα φόρεμα που δεν άφηνε και τίποτε στη φαντασία, γνωστή στην Αμερική ως η ερωμένη του Προέδρου, τού τραγουδούσε, σχεδόν κάνοντας έρωτα στο μικρόφωνο «Happy birthday mr.President, Happy Birthday to you”.

H Μελάνια δημοσίως δεν έχει δημοσίως υποστεί κάτι αντίστοιχο, ίσως και λόγω ηλικίας του συζύγου της, τον οποίον γνώρισε σε όλα τα επίπεδα “χορτασμένο” και αυτοδημιούργητο και όχι “γιό του μπαμπά του”, όπως ήταν ο Τζον Κένεντι.

Βεβαίως η Τζάκι βίωσε μια live δολοφονία και από κει και ύστερα “ξέφυγε” τελείως. Παντρεύτηκε αργότερα τον Ωνάση, ο οποίος ήθελε απλώς να αγοράσει την πρώτη κυρία της Αμερικής.

Εκείνος ουσιαστικά με αυτόν τον γάμο καταστρέφει την Κάλας, αλλά μάλλον καταστρέφεται κι ο ίδιος αφού η Τζάκι ούτε καμία σχέση με τα παιδιά του, Αλέξανδρο και Χριστίνα, αναπτύσσει ενώ, προσπαθώντας μάλλον να αποσβέσει την ελληνική επένδυσή της, ξοδεύει 50.000 την ημέρα σε ψώνια, ρούχα, κοσμήματα κ.α.  Δεν τα λες και λίγα…

 

 

Ο Τύπος τη λάτρεψε τη Τζάκι και δημιούργησε τον μύθο της. Ήταν όταν η τηλεόραση έπαιρνε το πάνω χέρι από το ραδιόφωνο και η Τζάκι έγραφε καλά στην κάμερα, όπως και στις φωτογραφήσεις των περιοδικών ενώ η γεμάτη σκάνδαλα ζωή της προσφερόταν για συνεχή κάλυψη.

Η Μελάνια, μέχρι στιγμής, είναι μετρημένη. Πανέμορφη, γερμανικά ψυχρή ( επηρεάζουν και οι ρίζες..,), αποστασιοποιημένη, κινείται προσεκτικά στο πλάι του συζύγου της, μάλλον διαθέτοντας επίγνωση του ρόλου της και της εξαιρετικά λεπτής θέσης της.

Φυσικά, μένει να δούμε…

Όταν είσαι σε μόνιμη..μετάδοση υπό τους προβολείς της δημοσιότητας, το να εκτεθείς μπορεί να είναι και υπόθεση μιας λάθος κίνησης ή ενός δευτερολέπτου…