Σύμφωνα με το Forbes, η Εμμα Στόουν είναι αυτή τη στιγμή η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο. Εδώ και δύο χρόνια, τον σχετικό “τίτλο” κρατούσε μια άλλα νέα, όμορφη και καλή ηθοποιός, η Τζένιφερ Λόρενς αλλά η Εμμα, την προηγούμενη χρονιά έφτασε το ποσό εσόδων 26 εκατομμύρια δολλάρια, ανεβαίνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ασφαλώς ο σημαντικότερος παράγοντας ήταν η βράβευσή της με Οσκαρ για τον ρόλο της στο πολυακουσμένο και πολυβραβευμένο La La Land. Από την άλλη, η πτώση της Τζένιφερ δεν ήταν και τόσο δραματική αφού “έπεσε” στα 24 εκατομμύρια δολλάρια εσόδων.

Ανάμεσα στις πιο καλοπληρωμένες συμπεριλαμβάνονται “παλιές καραβάνες” τής κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως η Σαρλίζ Θερόν, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Κέιτ Μπλάνσετ αλλά και νεώτερες όπως η -σταθερά ανερχόμενη εδώ και λίγα χρόνια- Μίλα Κούνις.

 

 

Παιδί τής Αριζόνα, η σχεδόν 28χρονη Εμμα, έδειξε μεγάλο μέρος του ταλέντου της και στο δημοφιλέστατο Birdman ενώ εξαιρετική ήταν και η ερμηνεία της στη γλυκύτατη κομεντί Crazy, sweet love τού Woody Allen, όπου υποδύεται μια αστρολόγο-μέντιουμ, την οποία καλείται να “αποδομήσει” ο Κόλιν Φερθ, με την τετράγωνη λογική του.

Η μεταξύ τους χημεία είναι εξαιρετική, ο Φερθ συνεχώς προσπαθεί αλλά όλο…ζορίζεται, κάτι παίζεται, κάποια πλεκτάνη είναι στημένη, οι λεκτικές κόντρες μεταξύ τους δίνουν και παίρνουν, μέχρι το εξαιρετικά ενδιαφέρον φινάλε όπου φυσικά αποκαλύπτονται όλα.

Εκτός όλων των άλλων, η Εμμα παρουσιάζει και…ελληνικό ενδιαφέρον αφού συνεργάζεται με τον Γιώργο Λάνθιμο στο φιλμ The Favourite, δείχνοντας ότι ο Λάνθιμος, ασχέτως τoυ αν τον συμπαθεί κανείς, εκείνον και τη δουλειά του, έχει μια σαφή άνεση να προσεγγίζει και να πείθει παγκόσμιους σταρ να συμμετέχουν στις δουλειές του.

Όχι “κορμάρα”, με μια γλυκύτητα ιδιαίτερα οικεία, “της διπλανής πόρτας”, η Εμμα Στόουν κατόρθωσε να φτάσει -τουλάχιστον- στην εμπορική κορυφή, παραγκωνίζοντας άλλες, πολύ πιο εντυπωσιακές σταρ…Άρα, “κάτι” έχει…