Έκθεση ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών στη Νέα Υόρκη

NEW YORK – Με διοργανωτές Timarete Hellenic Art Festival και Gallery d’Arte / ParisKoh Fine Arts και curator την διακεκρικένη καλλιτέχνιδα Αντωνία Παπατζανάκη, ένα γκρουπ ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών εκθέτει έργα του που έχουν γίνει αποκλειστικά σε χαρτί.

Η διάρκεια είναι από την 1-15 Ιουνίου και συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν πάνω από 20 έργα, όπως σχέδια, ζωγραφιές, φωτογραφίες και άλλα από τους καλλιτέχνες οι οποίοι ζουν στην πόλη και έχουν στενή σχέση με αυτήν.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών είναι τα ακόλουθα: Eozen Agopian, Angie Drakopoulos, Peter Fikaris, Dionisios Fragias, Cris Gianakos, Morfy Gikas, Angeliki Korkou, Georgia Lale, Aristides Logothetis, Demetrius Manouselis, Eleni Mylonas, Antonia Papatzanaki, Costas Picadas, Konstantinos Stamatiou, Panayiotis Terzis, Philip Tsiaras, Xanthippe Tsalimi, Lydia Venieri, Adonis Volanakis, and Lilia Ziamou.

 

 

Το χαρτί είναι ένα μέσο που προσφέρει μια άμεση και ανοικτή σε προοπτικές για δημιουργική επεξεργασία, προσφέροντας τις ιδέες και τη δυνατότητα στον καλλιτέχνη να αλλάξει ή να επαναδιαμορφώσει τη δουλειά σου με σχετική ευκολία. Το χαρτί διαθέτει απλότητα και ομορφιά, στοιχεία που απαραίτητα για τη θεωρητική και πειραματική καλλιτεχνική διαδικασία. Το στιλ του καθενός είναι διαφορετικό, εκπέμπει τη μοναδικότητά του και την προσέγγισή του σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο υλικό.

ΟΙ ώρες τής έκθεσης: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. Κλειστά την Κυριακή και τη Δευτέρα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.hellenicpaideia.com ή στο www.timarete.com. Εmail timaretefestival@gmail.com or by phone: 917-213-5949.

Η Αντωνία Παπατζανάκη γεννήθηκε στα Χανιά και είναι καλλιτέχνης δειθνούς βεληνεκούς. Πολυβραβευμένη σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς κινείται διαρκώς στην κατεύθυνση έυρεσης πόρων από χορηγούς για τη διοργάνωση εκθέσεων με ενδιαφέρον και απήχηση σε ευρύτατο κοινό. Δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

( Το έργο του εξωφύλλου είναι τού Philip Tsiaras ενώ τα εσωτερικά του Cris Giannakos, τής Lydia Venieri και τής Antonia Papatzanaki.