«Υπάρχουν πολλές εταιρείες που παρέχουν εκτενή διαγράμματα και άλλες πληροφορίες για τις καλύτερες αποδόσεις από ορισμένους οικονομικούς συμβούλους και αμοιβαία κεφάλαια.

-Μελετήστε αυτά τα διαγράμματα, όχι βραχυπρόθεσμα ( ίσως στάθηκαν απλώς τυχεροί ) αλλά για μια περίοδο 15-20 ετών.

-Πολλοί άνθρωποι προσλαμβάνουν οικονομικούς συμβούλους αλλά έχω δει πολλούς από αυτούς τους συμβούλους να καταστρέφουν κόσμο.

-Αν είναι να επιλέξετε οικονομικό σύμβουλο, εμπιστευτείτε με βάση αυτά που διαβάζετε σε αξιόπιστα οικονομικά έντυπα.

-Αν διαβάζετε αυτά τα έντυπα για ένα διάστημα θ’αρχίσετε να πιάνετε τις διακυμάνσεις και να έχετε μια αίσθηση τού τι συμβαίνει στην αγορά και ποιοί είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι.

-Γενικά υπάρχει λόγος για την επιτυχία. Αν δείτε θρύλους όπως Άλαν «Άσος» Γκρίνμπεργκ και ο Γουόρεν Μπάφετ και θαυμάστε το πόσο καλοί είναι, θα δείτε ίσως ότι αυτό που τους κάνει πετυχημένους είναι η ίδια ιδιότητα που πρέπει να χρησιμοποιείτε σε καθεμιά από τις δικές σας επενδύσεις – η κοινή λογική.

 

 

-Εχω διαβάσει πολλές από τις ετήσιες εκθέσεις του Γουόρεν Μπάφετ. Αυτό που με γοητεύει πάντα είναι η ικανότητά του να αποδίδει τα πράγματα με τους πιο απλούς όρους.

-Πολλοί κορυφαίοι γκουρού τής Γουόλ Στριτ μπορούν να σας ζαλίσουν με συζητήσεις για περίπλοκες οικονομικές μανούβρες. Μπορεί να εντυπωσιάσουν με τα εξεζητημένα μηχανογραφημένα τους αποτελέσματα συναλλαγών, τις αποδόσεις πενήντα τα εκατό από οψιόν σε προϊόντα που μπορεί να μην υπάρχουν καν ακόμα.

-Περιουσίες κερδίζονται και χάνονται κάθε μέρα σε αυτές τις αγορές, αλλά όσον αφορά εμένα, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είχαν την ίδια επιτυχία αν ξεφορτώνονταν όλα τους τα αμοιβαία κεφάλαια και έβαζαν τα λεφτά τους σε εναν αριθμό στη ρουλέτα.

-Προσοχή στα στιγμιαία αστέρια στον κόσμο των επενδύσεων!

-Το πιο συνετό πράγμα που μπορώ να σας υποδείξω είναι να επενδύετε μόνο σε προϊόντα που καταλαβαίνετε, με ανθρώπους που γνωρίζετε και μπορείτε να εμπιστευτείτε. Μερικές φορές οι καλύτερες επενδύσεις είναι αυτές που δεν κάνετε…»