Προηγήθηκαν τέσσερα χρόνια σκληρών περιπλανήσεων σε σκληρά γήπεδα με σκληρούς αντιπάλους.Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον παρελθόν.

Γενικά, η προηγούμενη τετραετία υπήρξε σκληρή για την ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. Μιας ιστορικής ομάδας συνηθισμένης να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα, ενίοτε να το διεκδικεί, να πετυχαίνει εμφατικές νίκες στην Ευρώπη και να εκφράζει ένα πολύ μεγάλο φίλαθλο κοινό της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ενα πιστό κοινό, το οποίο δεν την απαρνήθηκε στα “πέτρινα χρόνια” αλλά τη συνόδευσε στους κακόφημους -εκτός Super League-  δρόμους που βρέθηκε, ελαφρώς χαμένη, να περπατεί. 

 

 

Όμως ο Αρης είναι και πάλι εδώ. Και την πρώτη αγωνιστική “έβγαλε” μάτια, τόσο με το αποτέλεσμα ( νίκη με 3-0 μέσα στη Λαμία ), όσο και με το ποδόσφαιρο που η ομάδα έπαιξε και το οποίο ήταν ελκυστικό. Μοιραία, οι φίλαθλοί του έσπευσαν να αγοράσουν εισιτήρια διαρκείας, έχοντας στο μυαλό τους ότι φέτος θα ζήσουν μεγάλες στιγμές στο Κλεάνθης Βικελίδης.

 

 

 

Και πώς οι φίλαθλοι του Αρη, τα επονομαζόμενα υποτιμητικά από τους αντιπάλους “σκουλήκια” (…), να μην έχουν υψηλές απαιτήσεις, πώς να μην κάνουν μεγάλα όνειρα; Αφού πρόκειται για μια ομάδα σήμα-κατατεθέν τού κάπως πιο αστικού κόσμου της συμπρωτεύουσας, με τον “αιώνιο” αντίπαλο ΠΑΟΚ να έχει τις βάσεις του κυρίως στις πλατιές λαϊκές -προσφυγικής προέλευσης- μάζες. 

 

 

Πώς να ξεχάσουν το μπαράζ του Βόλου, όταν και έχασαν το πρωτάθλημα παρ’ότι καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, πώς να ξεχάσουν τις μαγικές βραδιές με νίκες κόντρα στην Μπενφίκα, την Περούτζια του Πάολο Ρόσι, την -φοβερή και τρομερή τότε- Ιπσουϊτς, ή -τα πρόσφατα χρόνια τις δύο νίκες κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης ( ειδικά το επικό εκτός έδρας 3-2 ); Νίκες που έγραψαν ιστορία και έκαναν γνωστό το όνομα της ομάδας της Θεσσαλονίκης στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

 

 

Μια ομάδα που πάντοτε εφοδίαζε με παίκτες και την εθνική ομάδα: Πάλλας, Κούης, Φοιρός, Σεμερτζίδης, Μπαλής, Κολτσίδας, Γιουκούδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος και -ασφαλώς- Αγγελος Χαριστέας; Ή με ξένους όπως ο Όλε Σκόμποε, ο Ουλφ Ερικσον, ο Ιβάν, ο Κόκε, ο Χαβίτο; 

Η επιστροφή του Άρη στην Super League είναι αναμφισβήτητα ένα χαρμόσυνο γεγονός για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.