Η είδηση αποτελεί ένα εξαιρετικά ευχάριστο γεγονός. Μια άκρως εντυπωσιακή και ιδιαιτέρως ιστορική έκθεση παρουσιάζεται στο “Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο” της Αθήνας, έως τις 26 Φεβρουαρίου. 

Το “Μουσείο του Ερμιτάζ” στην Αγία Πετρούπολη, ένα από τα πλουσιότερα Μουσεία του κόσμου, δανείζει μερικούς από τους θησαυρούς του στο Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα. Η έκθεση αποτελεί μια αναδρομή στο πλούσιο παρελθόν των Αυτοκρατόρων της Ρωσίας, στην τεράστια ιστορία του λαού αυτού και περιλαμβάνει αρχαιολογικά αντικείμενα, νεοκλασικά γλυπτά, αντικείμενα αξίας και ζωγραφικούς πίνακες σημαντικών αντιπροσώπων του Μανιερισμού, όπως ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και του Μπαρόκ, όπως ο Ρούμπενς.

 

 

Η έκθεση καταφέρνει να εξιστορήσει τον θαυμασμό των Τσάρων για την Ευρωπαϊκή  Τέχνη και αποτελεί έναν καθρέφτη της Ευρωπαϊκής Αντίληψης που επικρατούσε για την αισθητική στη Ρωσική Αυλή από τα τέλη του 17ου μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Το Ερμιτάζ, που σημαίνει ερημητήριο, ήταν ένα σύμπλεγμα πολλών αυτοκρατορικών κτηρίων νεοκλασικού ρυθμού που χτίστηκε από τον 18ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

Αποτελούνταν από το “Μικρό Ερμιτάζ”, καταφύγιο  της  Αικατερίνης Β’, το “Παλαιό ή Μεγάλο Ερμιτάζ”, το “Νέο Ερμιτάζ”, το “θέατρο του Ερμιτάζ” και τα “χειμερινά ανάκτορα”.

Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας της περιοδικής έκθεσης «Ερμιτάζ: Πύλη στην Ιστορία» διαμορφώνονται ως εξής:
Δευτέρα: 10:00 – 16:00
Τρίτη – Κυριακή: 09:30 – 17:30

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ