Τα αυγουστιάτικα και σεπτεμβριάτικα βράδια, το NCIS Los Angeles είναι μια κάποια αξιοπρεπής λύση. Συμβάλλει σε αυτό το καστ των ηθοποιών που είναι οι περισσότεροι έμπειροι και αξιόλογοι.. Μία όμως είναι που με διαφορά ξεχωρίζει:η κυρία Λίντα Χαντ.

Η Λίντα Χαντ είναι μια -κυριολεκτικά- μοναδική περίπτωση στα χρονικά του Χόλιγουντ. Το 1982, μόλις στα 27της, κερδίζει, αυτή μια γυναίκα, το Οσκαρ Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ (!!!) ρόλου για τη συμμετοχή της στην εξαιρετική ταινία The years of living danderously. Ενα φιλμ που πραγματευόταν την ασταθή πολιτική κατάσταση στις λατινομαερικανικές χώρες, με τις αμερικανικές επεμβάσεις αλλά και τις γενικότερες λυκοσυμμαχίες των χωρών με αφορμή πάντοτε την ισχύ, δηλαδή τα όμορφα, πράσινα-πράσινα δολλάρια.

 

Η Χαντ το άξιζε απολύτως το βραβείο, παρότι το πρωταγωνιστικό καστ της ταινίας ήταν δύο “τανκ της υποκριτικής”, ο Μελ Γκίμπσον και η Σιγκούρνι Γουίβερ. Απλώς εκπληκτική απέδωσε με έξοχο τρόπο έναν ντόπιο φωτογράφο που “τα έχει δει να συμβαίνουν όλα”. Πολύ καλό δε, και το φιλμ, να το σημειώσουμε. καθώς δεν είναι και ιδιαιτέρως γνωστό. 

Παρά το…παράδοξο, για τα συνήθη μέτρα, της εμφάνισής της, ( ύψος 1.45μ. ) η Λίντα Χαντ πραγματοποίησε επί περίπου μια 30ετία μια σοβαρή και πλούσια καριέρα στον χώρο του κινηματογράφου. Συμμετείχε σε φιλμ όπως το Bostonians, το Silverado, Eleni, όπως και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Σοβαρή, επαγγελματίας, δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα ποικίλων σχολίων για το ύψος της, κάνοντας τη δουλειά της όπως εκείνη ξέρει καλά.

 

Στο NCIS Los Angeles  η μικρόσωμη Λίντα υποδύεται τη διορισμένη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχηγό του τμήματος. Πάντα βλοσυρή, πάντα εσωστρεφής, δείχνει να διακατέχεται πλήρως από το άγχος των ευθυνών που της έχουν ανατεθεί από τη διοίκηση. Ασφαλώς και, ως ηθοποιός, διαθέτει τεράστια εμπειρία ( είναι 72 ετών ) την οποία χρησιμοποιεί σοφά για να εκφράσει την εικόνα που ο ρόλος της απαιτεί.

Εγώ, πάντως, όποτε μπορώ, τη βλέπω. Μια τοσοδούλα ηλικιωμένη γυναίκα, συνήθως μα τα κουστουμάκια της, που όμως το κύρος που εκπέμπει είναι σαγηνευτικό….