Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη μετρά αρκετά χρόνια παρουσίας στα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα, με βασική της δραστηριότητα την υποκριτική και κυρίως το θέατρο. Αλλά αυτό καθόλου δεν την εμπόιδε να ξεδιπλώσει και τις μουσικές της ικανότητες.     

Πολλές και καλές συνεργασίες, προσωπικές δουλειές αλλά και σημαντικές συνεργασίες, καθώς και πληθώρα μουσικών παραστάσεων.

Γιατί η αναφορά στη Ζαχαρούλα; Διότι δοκιμάζει ένα τολμηρό εγχείρημα με την εταιρεία Final Touch, μια πρωτότυπη -ποπ- επανεκτέλεση ενός κλασσικού τραγουδιού του θρυλικού μουσικοσυνθέτη Απόστολου Καλδάρα.

Το τραγούδι συνδέθηκε με την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, με την πιο διάσημη ερμηνεία του από την μεγάλη Κυρία του λαϊκού τραγουδιού, Μαίρη Λίντα.

Η ερμηνεία της Ζαχαρούλας είναι ποπ με μια μοντάρνα ενορχήστρωση των Μιχαήλ-Ζαρκάδα, με beats και ηλεκτρονικά στοιχεία που αναδεικνύουν  τη φρεσκάδα του τραγουδιού και τον Λευτέρη Αμπατζή στο μπουζούκι!

 

Παρελθόν και μέλλον σμίγουν αρμονικά και το  «Καινούριο το αγοράκι μου» δονεί -πλέον-τα ηχεία των νεανικών στεκιών.

Η δεσποινίς Κληματσάκη, όπως δηλοί και η κατάληξη του επιθέτου της, είναι Κρητικιά ( βλ.Χανιά ), και αρκετά ανήσυχη καλλιτεχνικά αφού έχει σπουδάσει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βεάκη και έχει συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους σκηνοθέτες (Α. Βασίλιεφ, Β. Νικολαίδης, Η. Καρελλάς, κ.ά.) σε σημαντικούς χώρους (Μικρό και Μεγάλο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, κ.α.).

Παράλληλα με τις θεατρικές της δραστηριότητες, έχει σπουδάσει πιάνο και σαξόφωνο ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα φωνητικής κλασσικού και σύγχρονου τραγουδιού με καταξιωμένους δασκάλους (Ε. Πασπαλά, Τ. Μασσίνο, Π. Δήμα, Μ. Συγγενιώτου).

Έχει παρουσιάσει δικές της μουσικές παραστάσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Τριανόν, Ίλιον Stage, Passport Art, κλπ).

Δείτε επίσης