Το θρυλικό μιούζικαλ Evita έρχεται  στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι συστάσεις περιττές: η πολυβραβευμένη rock opera των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber Εvita, ένα από τα πιο αγαπημένα και θρυλικά μιούζικαλ, με σημαντική όσο και επιτυχημένη διεθνή διαδρομή,  με τη Νάντια Μπουλέ στον ομώνυμο ρόλο.

Το μιούζικαλ Evita, σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Εvita Peron, μιας γυναίκας με δυναμική και έντονη προσωπικότητα, μιας γυναίκας σύμβολο, η οποία λατρεύτηκε ως «Αγία» ενός ολόκληρου λαού.
Σύζυγος του πρώην Αργεντίνου δικτάτορα Juan Peron, η Εvita, ακολούθησε μια μεγαλειώδη πορεία.

Αυτή την πορεία από την ταπεινή καταγωγή μέχρι τον πλούτο και τη δύναμη αφηγείται το μιούζικαλ Evita.

 


Και για να θυμηθούμε ότι το συγκεκριμένο μιούζικαλ έχει μια θριαμβευτική υποδοχή στο πέρασμα των χρόνων, θα πρέπει να πούμε ότι μετρά περισσότερα από 20 μεγάλα βραβεία και ένα βραβείο Oscar στην κινηματογραφική μεταφορά του.

Περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια musical που έχουν γραφτεί ποτέ όπως τα Don’t cry for me Argentina κ.α.

Σίγουρα ένας ρόλος πρόκληση για τη Νάντια Μπουλέ. Η οποία αναντίρρητα είναι πολυτάλαντη και ό,τι κάνει, το κάνει καλά. Και το βέβαιον είναι ότι μάλλον πρέπει να επικεντρωθεί σε τέτοιου είδους θεάματα, μιούζικαλ αφού διαθέτει μια υπέροχη φωνή αλλά και έξοχη σκηνική παρουσία ( όπως άλλωστε απέδειξε στο Cabaret, το Rocky Horor Show κ.α.). Καλή  η τηλέοραση ή οι ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά εκεί που πραγματικά “δίνει ρέστα” είναι το τραγούδι και ειδικότερα το μιούζικαλ.

 

 

Όταν εμφανίστηκε στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης με το Cabaret ήταν εξαιρετική.

Και κάτι που ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, λόγω τής κάπως “ξανθιάς” εικόνας της: πρόκειται για άτομο με στέρεες απόψεις, απολύτως σε επαφή με ό,τι συμβαίνει τριγύρω της στην κοινωνία. Για τις ανάγκες μια συνέντευξης είχαμε τότε μιλήσει για πολλά και διάφορα πλην καλλιτεχνικών και η αλήθεια είναι ότι είχα ελαφρώς εκπλαγεί από το ότι μια τόσο λαμπερή κοπέλα είχε τόσο καθαρή εικόνα – την οποία εξέφραζε με σαφήνεια- για την ελληνική πραγματικότητα.

Συνεπώς όσοι επισκεφθούν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν – πολλαπλώς. ( 31 Μαϊου, 1-2 Ιουνίου ).