Κάθε καλοκαίρι, με τον ήλιο και τη ζέστη να χτυπούν ανελέητα, είναι σαφές ότι δεν είναι ο πλέον κατάλληλος καιρός για σπορ. Υπάρχουν βεβαίως πάντοτε εκείνα της θαλάσσης, όπου το νερό λειτουργεί λυτρωτικά στις προσπάθειες των αθλητών. Αλλά υπάρχει και το beach volley.

Για το ανδρικό, μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα, καθότι οι άνδρες, σκληρά κατασκευασμένοι, αντέχουν και με κρύο και με χιόνι και με καύσωνα και με τις οποιεσδήποτε -εν τέλει- χαλεπές συνθήκες ( τουλάχιστον έτσι διαδίδουν οι γυναίκες, φήμη που τους εξυπηρετεί τα μάλα…). Το ανάποδο στερεότυπο πάλι -που μάλλον μόνον τον ανδρικό εγωϊσμό εξυπηρετεί- θέλει τις γυναίκες να μην μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το δύσβατο μονοπάτι της άθλησης και να περιορίζονται σε κάπως πιο εύκολες δραστηριότητες.

 

 

Αλλά, κυρίες μου, ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν στο οποίο και να διακριθείτε μπορείτε, και να θαμπώσετε το έτερο φύλο με τη γοητεία και τα κάλλη σας αλλά -κυρίως-, γι’αυτό άλλωστε γράφουμε και το άρθρο, να επιδείξετε την αντοχή και τη σκληραγώγησή σας σε συνθήκες εξαιρετικά σκληρές: αβέβαια -λόγω άμμου- πατήματα ( στοιχείο που απαιτεί γερά, γυμνασμένα πόδια ), βουτιές στην άμμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κ.ο.κ. Ποιός -μετά- μπορεί να μην σεβαστεί τις εκπροσώπους ενός φύλου που υποβάλλεται σε τόσο σκληρές δοκιμασίες και να τις χαρακτηρίσει ως αδύναμο;

Ναι, ναι, κατανοώ ότι θα κατηγορηθώ ως υποκριτής. ότι εκείνο που βασικά με ενδιαφέρει και θέλω να στρέψω τις γυναίκες προς τα….αμμοχάλικα, είναι οι εμφανίσεις τους, οι οποίες οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι -κατά βάση- είναι αποκαλυπτικές και σέξι.

Αλλά κι αυτό ακόμη δεν αποτελεί μια σαφή απόδειξη της δύναμής τους απέναντι στο αρσενικό φύλο; Το να είναι μαζεμένοι μερικές δεκάδες μαντράχαλοι στις κερκίδες και να παρακολουθούν με αφοσίωση εντομολόγου την εξέλιξη της αναμέτρησης των δύο γυναικείων ομάδων, βγάζοντας διάφορους ακατάληπτους βρυχηθμούς σε κάθε εντυπωσιακή βουτιά-φάση; Αυταπόδεικτος ο ισχυρισμός…