Στις 21 Αυγούστου έχει γενέθλια, κλείνει το πρώτο έτος της έκτης δεκαετίας της ζωής της, γίνεται 51 χρόνων. Ο λόγος για την Κάρι Αν Μος, την Καναδή ηθοποιό που έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τον ρόλο τής Trinity στο εμβληματικό The Matrix, στο πλάι του Κιάνου Ριβς.

Πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι των ’60ς, Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, έκανε ένα πέρασμα από τη Βαρκελώνη και, όταν επέστρεψε στην Αμερική και το Λος Αντζελες, “ξόδεψ唨τη δεκαετία των ’90ς πρωταγωνιστώντας σε τηλεοπτικές σειρές και b-movies.

 

 

Τελικά κατόρθωσε να πετύχει τον ρόλο εκείνον που θα την έκανε να ξεχωρίσει από τη μεγάλη μάζα των ανώνυμων ηθοποιών. Και ο ρόλος αυτός ήταν τής Trinity στο Matrix, μαζί με καθιερωμένους ηθοποιούς όπως ο Ριβς, ο Φίσμπερν, ο Γουίβινγκ κ.α. Ο ρόλος της απαιτούσε ακροβατικές κινήσεις και ένα καθημερινό τρίωρο άσκησης για βελτίωση της φυσικής της κατάστασης.

Αλλά η επιτυχία της ταινίας ήταν – όπως όλοι γνωρίζουμε – τεράστια σε παγκόσμιο επιπεδο και την έκανε αυτομάτως ευρύτερα γνωστή. «Το Matrix μού έδωσε πάρα πολλά» ομολογεί με ειλικρίνεια η ίδια σε συνεντεύξεις της. Αισθάνομαι ότι πριν από αυτό δεν είχα καριέρα. Ό,τι έκανα αργότερα, οφείλεται στην τεράστια εμπειρία που απέκτησα συμμετέχοντας σε αυτό το φιλμ. Το Matrix μού έδωσε ευκαιρίες, μού άνοιξε πολλές πόρτες».

 

 

Η Κάρι Αν Μος – Τρίνιτι συμμετείχε και στις δύο -εμφανώς κατώτερες της αρχικής- συνέχειες τού Matrix. Ενώ ένας από τους καλύτερους ρόλους της ήταν εκείνος στο φιλμ Pompei, ως βασίλισσα τής Πομπηίας, την περίοδο έκρηξης του ηφαιστείου. Το φιλμ, αρκετά ακριβή παραγωγή, στην Αμερική δεν πήγε πολύ καλά αλλά παγκοσμίως έκοψε αρκετά μεγάλο αριθμό εισιτηρίων.

Στη διάρκεια των μετά-Matrix χρόνων της, η Κάρι Αν Μος συνεργάστηκε με μια σειρά καλών και διάσημων ηθοποιών, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο την απρουσία τους στον χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

 

 

Όσο για την προσωπική ζωή της, αυτή είναι μάλλον απλή, καθώς ζει στο Λος Αντζελες με την οικογένειά της: τον -εδώ και μια εικοσαετία- σύζυγό της, ηθοποιό Steven Roy και τα τρία παιδιά τους.

Δηλαδή καμία σχέση με την..θορυβώδη, πολεμικών διαθέσεων, Trinity τής οθόνης…