Πρόκειται για τον δεύτερο “γιό” που κατέκτησε το πρωτάθλημα τής Φόρμουλα 1, μετά από τον πατέρα του. Ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπεργκ επανέλαβε φέτος το επίτευγμα του πατέρα του Κέκε ( Φινλανδός ), ο οποίος είχε κερδίσει τον αντίστοιχο τίτλο το 1982 και του τόν αφιέρωσε, με δάκρυα στα μάτια.. Το πρώτο ζεύγος “πατέρα-γιού” που το κατάφερε αυτό ήταν οι βρετανοί Γκρέιαμ και Ντέιμον Χιλ ( ο δεύτερος 20 χρόνια πριν, το 1996 ).

Για τον πατέρα τού Νίκο, τον Κέκε, ο τίτλος ήταν “μια αστραπή”, καθώς δεν τα κατάφερε ξανά. Αργότερα έγινε μάνατζερ του συμπατριώτη του παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκα Χάκινεν. Αλλά μεταλαμπάδευσε τη συσσωρευμένη εμπειρία στον γιό του Νικ, μανατζάροντάς τον για δύο χρόνια, μέχρι το 2008.

Το 2013, Κέκε και Νίκο έγιναν οι πρώτοι πατέρας και γιός που κέρδισαν στο Μονακό, με διαφορά 30 χρόνων μεταξύ τους. Βεβαίως μέχρι φέτος, όταν η κατάκτηση του τίτλου τής Φόρμουλα 1 από τον Νίκο Ρόσμπεργκ, με διαφορά μόλις 5 βαθμών από τον δεύτερο, Λιούις Χάμιλτον, “έγραψε ιστορία” στο άθλημα.

Ωστόσο, ως κεραυνός εν αιθρία, έσκασε στον χώρο η παραίτησή του από τις πίστες της Φόρμουλα που ακολούθησε, λίγες μέρες μετά τον τίτλο του, στα 31 του χρόνια. 

 

keke2

 

«Εχω 25 χρόνια που τρέχω και πάντοτε ήταν το όνειρό μου να γίνω πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1» δήλωσε ο Νίκο. «Τελικά τα κατάφερα μετά από σκληρή δουλειά, πόνο, θυσίες, πέτυχα τον στόχο μου. Ανέβηκα το βουνό μου, είμαι τώρα “στην κορυφή του”. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη πρός όσους με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στη διαδρομή μου.

Ιδιαίτερα απέναντι στη σύζυγό μου Βίβιαν, η οποία συνειδητοποίησε ότι η φετινή χρονιά ήταν η κρίσιμη για μένα και για αυτό μού άφηνε χώρο πριν και μετά από κάθε αγώνα, φροντίζοντας την κόρη μας κάθε βράδυ και αναλαμβάνοντας τη διεκπεραίωση ενός σωρού πραγμάτων με τα οποία δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες στον τελευταίο μου αγώνα ήμουν ήρεμος, αποφασισμένος να τον απολαύσω, όπως και έκανα. Ήταν οι πιο ευχάριστοι 55 γύροι της ζωής μου.

Στεναχωριέμαι που εγκαταλείπω την “οικογένειά μου στη Φόρμουλα 1” αλλά πλέον περιμένω να δω τι επιφυλάσσει για μένα η ζωή στον επόμενο “γύρο”»…