Ηταν από τις φορές που οι γυναίκες στον αθλητισμό τα κατάφεραν ισάξια, αν όχι καλύτερα, δεδομένων των συσχετισμών με τους άνδρες συναθλητές τους. Αγωνίζονται σήμερα με το Βέλγιο για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στο Βέλγιο αλλά αυτό είναι ασφαλώς το λιγότερο. Μια ομάδα από νεαρές κοπέλες, η Χριστινάκη, η Σωτηρίου, η Νικολοπούλου, με ηγέτιδα την έμπειρη Εβίνα Μάλτση κατόρθωσαν να μας καθηλώσουν στις οθόνες μας εκεί που δεν είχαμε πάρει είδηση τού τι συμβαίνει και να μας κάνουν να ζητωκραυγάζουμε για τις προσπάθειές τους.

Εχασαν το πώτο ματς κόντρα στη Γαλλία αλλά μετά έκαναν….πράματα και θάματα. Μεταξύ άλλων νίκησαν τη Ρωσία, συνέτριψαν με 30 πόντους την Τουρκία ( δεν είναι θέμα…εθνικοφροσύνης αλλά το ειδικό βάρος της μια τέτοια νίκη την έχει, όπως και να το κάνουμε ) και βρέθηκαν απέναντι από την έμπειρη Γαλλία στον ημιτελικό. 

Εκεί τα έδωσαν όλα αλλά ήταν φανερό, πρώτον ότι το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού είχε χαθεί, οι Γαλλίδες γνώριζαν ότι οι δικές μας δεν…αστειεύονταν και δεύτερον, η σημασία του παιχνιδιού ήταν μεγάλη, κατάσταση με την οποία οι Γαλλίδες είχαν έρθει στο παρελθόν αντιμέτωπες πολλές φορές ενώ οι δικές μας όχι. Επί 30 λεπτά πάλεψαν σκληρά, τα έδωσαν όλα, και για αν μην προβούμε σε άλλους επικούς χαρακτηρισμούς παλιότερων εποχών, έδωσαν σώμα και ψυχή για να επιτύχουν στον σκοπό τους.

Ωστόσο όλοι έχουν τις αντοχές τους, το ίδιο και οι δικές μας, οι οποίες στο τέταρτο δεκάλεπτο υπέκυψαν από την υπερπροσπάθεια απέναντι – σαφώς- σε μια ποιοτική ομάδα.. Οι Γαλλίδες ανασυντάχτηκαν, κέρδισαν με μια -εντελώς πλασματική διαφορά- και είναι στον τελικό.

Όσο για τα δικά μας κορίτσια, την αποστολή τους την εξετέλεσαν στο έπακρο. Μάς έδωσαν περηφάνεια κυρίως με την αγωνιστικότητά τους, αν όχι οτιδήποτε άλλο. Και είτε κατακτήσουν σήμερα το χάλκνικο μετάλλιο είτε όχι, μπορούν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι.

Τέλος, κάτι ακόμη για τις…φεμινίστριες: όταν υπάρχει ειλικρινής και έντιμη προσπάθεια, ουδείς ξεχωρίζει το γένος του αγωνιζόμενου, αν είναι αρσενικό ή θηλυκό…