Ενας από τους κορυφαίους Ελληνες προπονητές πόλο, στο τοπ-3 της Βόρειας Ελλάδας, ο Μανώλης Γούναρης, μήλον τής έριδος ανάμεσα στους δύο μεγάλους της συμπρωτεύουσας, έκανε τελικά το άλμα από τον ΠΑΟΚ στον “αιώνιο αντίπαλο”, τον Αρη . Η προσφορά του στο άθλημα και στις πισίνες, τεράστια, επί σχεδόν μια εικοσαετία στους πάγκους των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Από τους ελάχιστες προπονητές σε όλα τα σπορ που έχουν περάσει από τους πάγκους και των τριών ιστορικών ομάδων της πόλης.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

 

-Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση με το άθλημα;

«Στην ηλικία των 11 ετών, στον Ο.Φ.Θ., ως παίκτης. Αν προσθέσουμε και τα προηγούμενα 3 χρόνια ως κολυμβητής, μιλάμε για “μια ζωή στις πισίνες”. Διατέλεσα διαιτητής από 1993-1995 και από το 1995 μέχρι σήμερα, προπονητής. Ο τότε -αλλά και νυν- έφορος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ελευθεριάδης, μου πρότεινε, ύστερα από προτροπή του Γιώργου Παππούδη, αρχηγού της ομάδας, να αναλάβω τις ακαδημίες του ΠΑΟΚς».

-Αξέχαστη στιγμή;

«Το 1983, όταν ως αρχηγός του Ο.Φ.Θ., σήκωσα το κύπελλο του παιδικού πρωταθλήματος στον Βόλο».

-Ποιοί είναι “οι άνθρωποι του πόλο”;

«Ενα ιδιαίτερο club ανθρώπων, σπάνιο, αν και στις μέρες μας περισσότερο σύνηθες. Ο χώρος της πισίνας, στον οποίον όλοι μαζί κάνουμε κολύμπι αλλά και προπόνηση, είναι αυτός που μάς ενώνει».

 

gounaris

 

-Θεσσαλονίκη και Αθήνα στο πόλο;

«Με μόνο μία ομάδα, τον ΠΑΟΚ, στην Α1, δε νομίζω ότι διεκδικούμε πολύ χώρο στο…lifestyle τής πόλης. Σε σχέση με την Αθήνα οι διαφορές είναι τεράστιες. Ολη η Α1 ουσιαστικά “είναι” εκεί, μοιραία και το ενδιαφέρον».

-Το πόλο στην Ελλάδα;

«Σε παγκόσμιο επίπεδο είμαστε “υπερδύναμη”. Τρίτοι στο παγκόσμιο, τέταρτοι στο ευρωπαϊκό, μέσα στην εξάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια θέση, κατά τη γνώμη μου, ικανοποιητική».

-Η οικονομική κατάσταση τής χώρας επηρέασε το άθλημα;

«Σίγουρα επηρεάστηκε όλος ο αθλητισμός. Το πόλο επηρεάστηκε πολύ, καθώς είναι -στην ουσία- ένα ερασιτεχνικό άθλημα με επαγγελματικές απαιτήσεις, συνεπώς επήλθε οικονομική κατάρρευση».

-Είναι τηλεοπτικό άθλημα το πόλο;

«Το πόλο είναι τηλεοπτικό αλλά η κάλυψή του πρέπει να γίνεται από ανθρώπους που το γνωρίζουν, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σπάνια…Η ιδιαιτερότητα αλλά και η γοητεία του είναι ότι πρέπει να υπολογίσεις τι γίνεται εντός αλλά και εκτός οπτικής επαφής. Η περισσότερη δράση στο πόλο είναι κάτω από το νερό».

 

mavrotas

 

-Ο Γιώργος Μαυρωτάς που συμμετείχε σε 5 Ολυμπιάδες και τώρα είναι βουλευτής;

«Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι αναμφίβολα μια παγκόσμια φυσιογνωμία στο άθλημά μας. Τον γνωρίζω από παλιά, παρακολουθώ τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του και διακρίνω το ίδιο ήθος και ύφος που τον χαρακτήριζαν πάντοτε ως παίκτη και ως άνθρωπο».

-Προσωπικά σχέδια αλλά και αυτά του συλλόγου, του Άρη;

«Τα σχέδια του Άρη για φέτος είναι όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Δηλαδή, είσοδος στα play off κι από κει και πέρα, όλα γίνονται. Τα δικά μου σχέδια είναι ταυτόσημα με αυτά της ομάδας. Το δε μέλλον φαντάζει μακρινό»!

 

 

 

Δείτε επίσης