Εμαθε να μαγειρεύει από την ελληνίδα γιαγιά της. Η οικογένειά της γιαγιάς διατηρούσε καφενείο στη Μεγαλόπολη και η ίδια μαζί με τον παππού, όταν μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, άνοιξαν εστιατόριο. Γεμάτη ενδιαφέρουσες συνταγές η ελληνική κουζίνα αλλά για την Μαρίσα, στης οποίας το αίμα “έτρεχε” η μαγειρική, αυτό δεν ήταν αρκετό.

Στην πορεία συνειδητοποίησε τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, συνυφασμένες με έναν πιο γρήγορο και απαιτητικό τρόπο καθημερινής διαβίωσης. Ετσι, στράφηκε προς την healthy αντίληψη της μαγειρικής, Αλλά εκεί που πραγματικά διέπρεψε ήταν η ζαχαροπλαστική. Δικαίως θα αναρωτηθείτε: ζαχαροπλαστική και “healthy” γίνεται; Και όμως, αν πρόκειται για τη Μαρίσα και τις συνταγές της, γίνεται! Προηγήθηκαν βεβαίως οι σχετικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ και στη σχολή California Culinary Academy αλλά και η εμπερία εργασίας της ως διευθύνουσα σεφ ζαχαροπλαστικής σε μερικά από τα μεγαλύτερα εστιατόρια του Σαν Φρανσίσκο.

Η εξέλιξή της ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, Τα επιδόρπιά της έχουν δοκιμάσει σταρ του Χόλιγουντ – ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο,η Σίντι Κρόφορντ, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα –  ενώ έχουν αποσπάσει εγκώμια από έντυπα όπως το Shape, το People, το Oprah, το Food & Wine, το Elle, αλλά και από το Good Food Channel του BBC.

Στην Ελλάδα η Μαρίσα “βρίσκει τον εαυτό της”, “λύνεται” και ταυτόχρονα, μέσα από τις τηλεοπτικές και άλλες παρουσίες της, προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι το επιδόρπιο δεν είναι δαιμονοποιημένο θερμιδικά αλλά μπορεί να το απολαύσει κανείς, χωρίς να πάρει τον δρόμο τής αύξησης βάρους. Την όλη φιλοσοφία της έχει συνοψίσει στο βιβλίο της: «My Sweet & Skinny Life: : Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τρως επιδόρπιο», έναν οδηγό ζαχαροπλαστικής για όσους τους αρέσουν τα γλυκά αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να παχύνουν!