Εκαναν την πρεμιέρα τους την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες και μάλλον ελπιδοφόρα. Φαινομενικά είναι ένα γκανγκστερικό φιλμ με πολλά “”μπαμ” και “μπουμ” αλλά στην πράξη έχει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που του δίνουν μια άλλη, διαφορετική, περισσότερη ιντριγκαδόρικη χροιά

Καταρχάς οι γυναίκες. Οι οποίες είναι σχεδόν μισή ντουζίνα ( ξεχωρίζει η προσωπική αδυναμία Μισέλ Ροντρίγκεζ, η οποία, παρ’όλα αυτά, δεν είναι τόσο hot και sexy, όσο εμείς οι πιστοί fans της θα την θέλαμε ). Και οι οποίες χάνουν τους συζύγους τους ( όλους μαζί…) σε ένα μεγαλεπήβολο κόλπο που εκείνοι ετοίμαζαν. Και κάπως έτσι μένουν…χήρες.

 

 

Τι θα ακολουθήσει; Η εγκατάλειψή τους στην όχι και μάλλον πολύ φωτεινή μοίρα τους ή μια κάποια έστω προσπάθεια επανάκαμψής τους; Η πιο δυναμική από αυτές, την υποδύεται η πολύ καλή μαύρη ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις, θα ηγηθεί και θα τις οργανώσει. Θα ψάξει, θα ρωτήσει, θα μάθει και θα επανασχεδιάσει την επιτυχημένη επίθεση των ανδρών τους.

Εν τω μεταξύ στο plot θίγεται και το θέμα της πολιτικής διαφθοράς. Ενας, παρά τα 87 (!) χρόνια του Ρόμπερτ Ντιβάλ υποδύεται τον ισόβιο πολιτικό άρχοντα της περιοχής, ο οποίος με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, “κρατάει” τους κατοίκους – ψηφοφόρους στα χέρια του, επαναξασφαλίζοντας την ισόβια εκλογή του.

 

 

Αλλά και εδώ υπάρχει σύγκρουση, με τον υπερφιλόδοξο γιό του Κόλιν Φάρελ να επιθυμεί να αναλάβει την διαδοχή της οικογενειακής “πολιτικής επιχείρησης” που ασφαλώς επεκτείνεται και σε ένα άλλο πλήθος τομέων, κτηματομεσιτικά, τραπεζικά κ.ο.κ. , όλα για το καλό της κοινότητας….Η σύγκρουση πατέρα-γιου θα παίξει τον δικό της ρόλο στην επιχείρηση των γυναικών.

Κάτι τελευταίο: αν είσαι μεγάλος ηθοποιός, είσαι μεγάλος ηθοποιός. Η σκηνή όπου ο Ντιβάλ συκγρούεται με έντονο τρόπο με τον γιό του είναι από τις καλύτερες τις ταινίας και δείχνει πώς ακόμη κι ένας 87χρονος ηθοποιός, όταν “το έχει”, ακόμη και ο χρόνος είναι δύσκολο να το αποβάλλει. 

Κατά τα άλλα, κάποιες οργισμένες σέξι κυρίες, ο Λίαμ Νίσον και ο Κόλιν Φάρελ, για μια feel good βραδιά…