-Η εικόνα του κακού παιδιού που εκπέμπει συντίθεται τόσο από τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί στις κριτικές ή στα σόου του όσο και από τα τατουάζ που έχει χαραγμένα σε φανερά και κρυφά μέρη του κορμιού του. Ενώ στο χέρι του έχει γραμμένο στα αρχαία ελληνικά (?) I am certain of nothing. Σωκράτης μάλλον ο υπαίτιος…

-Εκνευρίζεται ιδιαίτερα όταν κάποιος κάνει χοντρά λάθη στα βασικά. «Σε μια ιδανική κοινωνία» λέει ο σταρ σεφ «οποιοσδήποτε πάνω από 12 ετών θα πρέπει να γνωρίζει πώς να φτιάξει μια ομελέτα, ένα καλό steak, ένα αξιοπρεπές πιάτο ζυμαρικών κ.ο.κ».

-Όπως μάλλον οι περισσότεροι, βρίσκει εντελώς άγευστα και άνοστα τα γεύματα που σερβίρονται στα αεροπλάνα κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Αλλά επειδή έχει ταξιδέψει πολύ, κάπως ξέρει να φυλάγεται, γνωρίζοντας μερικά καλούτσικα πιάτα σε μερικά αεροδρόμια του κόσμου.

-Εκτός από τον βασικό παρουσιαστή-σταρ του σόου, είναι και παραγωγός σε πολλά από αυτά. Γράφει τα voice over ενώ συχνά επιλέγει και τη μουσική επένδυση. 

 

 

Η δεύτερη σύζυγός του Οτάβια, ήταν hostess στα εστιατόρια Ripert. Χώρισαν το 2015, μετά από περίπου μια δεκαετία, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν καλές σχέσεις ( έτσι λένε όσοι ξέρουν, τουλάχιστον…).

-Δεν παρουσιάζει απλώς πιάτα στα διάφορα σόου αλλά τρώει κανονικά ό,τι…κινείται τριγύρω του. Σίγουρα πάντως ο Μπουρντέν είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να σου συστήσει τι να φας και πού, σε ολόκληρο τον κόσμο!

-Φήμη αλλά και ικανότητα στο γράψιμο και την παρουσίαση έχουν τοποθετήσει τα βιβλία που έχει κυκλοφορήσει ψηλά στη λίστα των μπεστ σέλερ.

-Στα νεανικά του χρόνια τον έδιωξαν από το κολλέγιο για ανάρμοστη συμπεριφορά. Επίσης αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με εθισμό στα ναρκωτικά, κοκαίνη και ηρωίνη, τον οποίον και τελικά, με μεγάλες δυσκολίες, ξεπέρασε. «Γνωρίζω ότι ήμουν τυχερός» δηλώνει τώρα ο ίδιος γιατί, στατιστικά, από αυτά τα πράγματα δεν ξεφεύγεις και πολύ εύκολα. Οπότε πλέον προσέχω»…