Γράφει ο Γουίλιαμ Μάλινσον, πρώην βρετανός διπλωμάτης, καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο πανεπιστήμιο Guglielmo Marconiου: Το συντηρητικό κόμμα της Βρετανίας προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σώμα των ψηφοφόρων που φαίινεται να προτίμησαν τη πιο λογική προσέγγιση του Τζέρεμι Κόρμπιν από τα ψευδοΤσόρτσιλ αλόγκαν των αντιπάλων τους,  και φαίνεται να ακολουθεί την λογική οδό:” που λέει” στη Μέι ότι πρέπει να συνεχίσει για ένα διάστημα με ένα σώμα υπουργών έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση σταθερότητας και συνέχειας μέχρι να βρεθεί νέος αρχηγός.

Η μάχη λοιπόν, ξεκίνησε, Θα αντικατασταθεί στο μέλλον η Μέι από τον “σοφιστικέ μπούφο” Μπορίς Τζόνστον, τον “λογικό” Ντέιβις ή κάποιον άλλον;  Και αυτό θα κάνει μeγαλη διαφορά στην οικονομική ανάπτυξη Βρετανίας και Ε.Ε.;

Πίσω από όλα αυτά, υπάρχει και η “΄κρυφή” αμερικανική ατζέντα.: η Βρετανία οφείλει να συνεχίζει να πρέπει να πληρώνει τους μετόχους της -250 δισεκατομμύρια δις-..

Κι αυτός είναι ο λόγος που η κρυφή αμερικανοκίνητη ατζέντα είναι να μείνει έξω ο Κόρμπιν, όπως το Μπλερ-κομάτι του κόμματός του επιθυμεί.

Συνεπώς το δύσκολο κομμάτι συζητήσεων και σχέσεων με τις τις Βρυξέλλες είναι η διαχείριση των χιλιάδων νεκρών μουσουλμάνων αλλά και, μετά τις τελευταίες επιθέσεις στην Αγλια και ο αντιισλαμισμός που επικρατεί στη χώρα. Ετσι, ενώ η Βρετανία επιχειρεί να “τραβηχτεί” από την Ε.Ε. προκύπτεi το θέμα της ισλαμικής βίας που τη φέρνει στη θέση των ΗΠΑ.

Ο Τσόρτσιλ ότι ποτέ δεν θα ηττηθεί αλλά θα ξεθωριάσει αργά, σαν φύλλο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει τώρα, εκτός αναλάβει ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

 

Δείτε επίσης