Μπορεί η τελευταία ταινία που πρωταγωνιστεί, The Assingment, και προβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες στους ελληνικούς κινηματογράφους, να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα “χρυσά βατόμουρα” ( ένας δολοφόνος αλλάζει…φύλο χάρη σε μια κάπως…περίεργη γιατρό και μετά γίνονται…διάφορα- γιατί Σιγκούρνι; ) αλλά η σχεδόν 40χρονη Μισέλ Ροντρίγκεζ έχει αποδείξει την αξία της στο παρελθόν σε μια πλειάδα ρόλων που την έχουν καθιερώσει στο Χόλιγουντ.

Ο τύπος που κυρίως υποδύεται είναι αυτός τής…γκομενίτσας που δεν “σηκώνει και πολλά-πολλά” και που, αν χρειαστεί, τα βάζει με αντράκια, τα οποία μετά χάνουν κάποια από την….αυτοπεποίθησή τους. Γυμνασμένο κορμί, πρόσωπο σκληρό, δεν διαπραγματεύεται τις αρχές της.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση στην cult ταινία Machete, το πλευρό του κομψοτάτου Ντάνι -σε βλέπω και- Τρέχο. Ουσιαστικά εκεί δόμησε και τη σκληρή εικόνα της. Είτε με πολυβόλα είτε με…μασέτες, με χέρια και με πόδια, η  -μονόφθαλμη!- Μισέλ στάθηκε άξια συμπαραστάτις τού ομορφάντρα Ντάνι, συνδράμοντάς τον στην αποστολή του, η οποία βεβαίως ολοκληρώθηκε με επιτυχία ( και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;).

Πέραν του υποκριτικού της ταλέντου που τής πήρε περίπου 15 χρόνια να επιβάλλει στον χώρο, η Μισέλ συζητείται ευρύτερα και για τη σεξουαλικότητά της, την οποία δεν διστάζει να κρύβει. Δημόσια καυτά φιλιά στο γήπεδα με το μοντέλο Cara Delevingne, σε μια παθιασμένη σχέση που όμως -και αυτή- ηττήθηκε από τον πανδαμάτορα χρόνο. Μετά, η Μισέλ βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του ηθοποιού Ζακ Έφρον, δείχνοντας, με την επιλογή της, ότι το φύλο, σε μια σχέση, δεν είναι το πρωτεύον ζήτημα…Αν έχετε τη διάθεση να εκφέρετε κριτική και αντιρρήσεις για τις επιλογές της, μπρορείτε να τη συναντήσετε και να της το πείτε κατά πρόσωπο…Αν σας βαστάει…