Η Μυρσίνη Λαμπράκη αποτελεί “διπλή απειλή” για έναν άντρα: είναι μια ωραία γυναίκα που, μέσα από τις αναρτήσεις της στα social media, δημιουργεί παροξυσμό στο κοινό της. Ο ένας λόγος είναι η εμφάνισή της που δεν παραπέμπει σε ανορεξικά μοντέλα αλλά σε μια χυμώδη μεσογειακή καλλονή. Ο δεύτερος, ότι η Μυρσίνη είναι απολύτως συνειδητοποιημένη ως προς το ότι μια γυναίκα που μπορεί γαστρονομικά να κερδίσει έναν άντρα, μπορεί -πολύ χαλαρά- και συναισθηματικά να τον υποτάξει. Ως εκ τούτου, να υποθέσω ότι τα παλικάρια σφάζονται στην ποδιά της…

Γιατί αυτό; Επειδή η Μυρσίνη είναι μια λαμπρή σεφ. Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς back n forth στις κινήσεις της. Απολύτως σίγουρη για τις πρώτες ύλες της, τα υλικά της, τον τρόπο μαγειρέματος, την εικαστική εμφάνιση-παρουσίαση του πιάτου της. Κάθε πιάτο που παρουσιάζει οδηγεί σε άμεσες εκκρίσεις αδένων των θεατών-αναγνωστών- viewers.

 

myrslast

 

Kαι δεν μιλάμε για ψευτοφιγουρατζίδικες συνταγές αλλά για πιάτα γεμάτα φαγητό και…ζωή. Φρέσκα ψάρια μέσα σε λαχταριστές σάλτσες, παϊδάκια..τορνευτά και καλοψημένα, μπακλαβάδες με μεταξωτά φύλλα και σιρόπι τριαντάφυλλου, γενικά ό,τι χρειάζεται ένας άνδρας για να είναι ευτυχισμένος!

Επίσης η Μυρσίνη είναι ζωόφιλη και πολύ συχνά ανεβάζει στο fb φωτογραφίες αγαπημένων της κατοικιδίων σε παιχνιδιάρικες πόζες.

Πιστεύει και διακηρύσσει αταλάντευτα το μότο ότι «το απλό δημιουργεί την τέχνη της απόλυτης αρμονίας και ποιότητας». 

Ουδέποτε λησμονεί την τιμημένη κρητική καταγωγή της. Όπως σημειώνει η ίδια: «Η Κρήτη δεν είναι απλός τόπος, είναι τρόπος. Τρόπος να ζεις, τρόπος να αισθάνεσαι». Ετσι, επιδεικνύει πλήρη σεβασμό στην παραδοσιακή κουζίνα του νησιού της, μπολιάζοντάς την παράλληλα με νέες ιδέες, δημιουργικές και πρωτοπόρες.

 

myrsini4

 

Ναι, όπως είναι προφανές, συμπαθώ ιδιαιτέρως τη Μυρσίνη Λαμπράκη επειδή είναι μια σύγχρονη γυναίκα που πατά γερά στα πόδια της, χωρίς να επιδιώκει να δείξει κάτι που δεν είναι. Αυθεντική, ανήσυχη δεν κουράζεται και δεν σταματά ποτέ να αγωνίζεται για μια καλύτερη κουζίνα και ζωή.

Γυμνάζεται, προσέχει τη διατροφή της, γυρίζει όλη την Ελλάδα σε αναζήτηση κατάλληλων και φρέσκων υλικών για τα φαγητά της, κυκλοφορεί στις ελληνικές πόλεις και γνωρίζεται με τους ανθρώπους τους. Ακόμη γράφει σε περιοδικά, εμφανίζεται σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, παρίσταται σε όποιο event την καλούν να συμμετάσχει – ειδικά αν αυτό είναι φιλανθρωπικό.

Μαι ιεραπόστολος του καλού φαγητού; Ενδεχομένως. Αλλά…κολασμένη. όπως άλλωστε και τα υπέροχα, προκλητικά πιάτα που δημιουργεί…