Ο σούπερ σταρ του μπάσκετ Κέβιν Ντουράντ δηλώνει επίσημα ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο εάν προσκληθεί σε αυτόν ως εξέχων αθλητής από τον πρόεδρο Τραμπ: «Διαφωνώ με όσα ισχυρίζεται, συνεπώς είναι αυτός ένας τρόπος να δείξω την αντίθεσή μου. Κι αυτή είναι μια προσωπική γνώμη, δεν εκφράζει κάποιον άλλον αλλά, απ’όσο τους γνωρίζω, θεωρώ ότι και οι συναθλητές μου θα πράξουν το ίδιο με εμένα».

Η διχαστική, όπως την χαρακτηρίζει, ρητορική του Τραμπ αλλά και η απραξία του σε σχέση με ό,τι έγινε το ΣΚ στην Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, δημιούργησαν διάφορες αντιδράσεις. 

 

«Θέλω να καθίσω ψύχραιμα και να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου» συνεχίζει ο Ντουράντ. «Ήθελα να πω κάτι αμέσως αλλά σίγουρα θέλω να αποτελέσω τη φωνή των ανθρώπων της γειτονιάς από την οποία προέρχομαι κια να ενεργήσω με σύνεση, καθώς εκπροσωπώ αρκετό κόσμο, όπως και πολλοί άλλοι αθλητές του ΝΒΑ που, με τις τοποθετήσεις τους έχουν οδηγήσει την συζήτηση σε ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις: ο Λε Μπρον Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι, ο Ντουέιν Γουέιντ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ».

 

 

Ο Ντουράντ πιστεύει ακράδαντα ότι ο πρόεδρος Τραμπ φέρει ευθύνη για τα πρόσφατα γεγονότα και την αύξηση της ρατσιστικής έντασης στις ΗΠΑ.

«Είνια κάτι που ο ίδιος το καθοδηγεί. Από τότε που ανέλαβε πρόεδρος η χώρα έχει διχαστεί όσο ποτέ. Με τον Μπαράκ Ομπάμα δεν συνέβαινε αυτό, τα πράγματα ήταν πιο ήπια. Άρα μάλλον έχουμε πάρει μια στροφή προς το χειρότερο. Αν δεν φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ, νομίζω ότι δεν θα δούμε καμία πρόοδο. Ανθρωποι με επιρροή, όπως εμείς οι αθλητές αλλά και πολλοί άλλοι, οφείλουν να πάρουν δημόσια θέση, καθώς το πλήθος δεν έχει φωνή.  Και για αυτό χαίρομαι που βλέπω τα “αδέρφια” στο ΝΒΑ να μιλούν για όσα συμβαίνουν και να τα σχολιάζουν. Πιστεύω στην αγάπη. Στις γειτονιές όπου μεγαλώσαμε παλέψαμε για να κατακτήσουμε διάφορα αλλά με βασικό οδηγό την αγάπη, όχι το μίσος».