Από τον έλληνα φίλο του Δημήτρη Χριστοφορίδη:

«Τον γνώρισα πριν από 25 χρόνια, μέσω κοινών γνωστών, όταν βγαίναμε βόλτες με Harley κ.λπ. Πολύ μεγάλο ταλέντο αλλά ήταν αυτό που λέμε για τους ακραίους καλλιτέχνες ότι δεν μπορούν να κοντρολάρουν το emotion τους. Ωστόσο τον εκτιμώ επειδή είναι fearless σε όλα του.

Φυσικά, έφαγε πολλές σφαλιάρες, στο τέλος αναγκάστηκε να κάνει κάποιον συμβιβασμό, κάτι που δεν το ήθελε ποτέ. Είναι η περίπτωση: “Ι fucked everything but Ι did it my way”. Απλώς το κομμάτι του ρέμπελου τον πήγε ένα βήμα παραπέρα, με αποτέλεσμα το Χόλιγουντ να τον βάλει σε μαύρη λίστα και να μη δουλέψει για πολλά χρόνια.

 

mickeycarre

 

Ο Μίκι είναι άντρας με τα όλα του αλλά με πολλά χούγια. Λίγο το αλκοόλ, λίγο τα ναρκωτικά, αργείς να πας στα γυρίσματα, “γράφεις” κόσμο, ε, όλα αυτά κάποια στιγμή “μαζεύονται”. Βέβαια δεν το κάνει επειδή πιστεύει ότι είναι κάτι. Αλλά είναι μεγάλος καλλιτέχνης και, δυστυχώς, πολλές φορές οι μεγάλοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, ζωγράφοι, συγγραφείς είναι έτσι. Δες τον Μπράντο. Από χούγια, χιλιάδες… Δες τον Τζακ Νίκολσον. Απλώς ο Τζακ έχει έναν καλύτερο τρόπο διαχείρισης του όλου θέματος. Ο,τι κι αν πει, ακόμη και στο μικρότερο χωριό της Αμερικής θα πούνε: “Oh, that’s Jack!”. Δηλαδή, του τα συγχωρούν όλα.

 

mickey-rourke-portraet-schwarzes-hemd-jung

 

Ο Ρουρκ έχει “διαβόλους” με το fighting. Αν εδώ που καθόμαστε πέσουν πιστολιές, οι 99 στους εκατό θα φύγουν μακριά. Ε, ο Μίκι θα πάει κοντά στις πιστολιές να δει τι γίνεται. Ή αν έχει 1.000 ή 10.000 δολάρια πάνω του, θα τα δώσει όλα σε έναν homeless. Και μετά θα μείνει χωρίς φράγκο στην τσέπη. Θα πεις: “Είναι μαλάκας, κορόιδο”. Είναι. Αλλά έτσι είναι ως άνθρωπος, δεν το κάνει για κάποιον λόγο, για να τον δει κάποιος. Και φυσικά δεν μπορείς να μην τον εκτιμήσεις. Μπορεί να διαφωνείς μαζί του, αλλά το ότι είναι τόσο fearless απέναντι στη ζωή, το κάνεις respect».