Είναι παγιωμένη συνήθεια στις αμερικανικές εκλογές -και όχι μόνον- πολλοί επώνυμοι από διαφόρους χώρους, οι οποίοι ασκούν επιρροή σε μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων να εκφράζουν δημόσια την προτίμησή τους σε κάποιον υποψήφιο, επιχειρώντας να αντλήσουν, με αυτόν τον τρόπο, για εκείνον, ψήφους.

Σε αυτή τη μάχη εντυπώσεων δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάζουν οι σταρ του Χόλιγουντ οι οποίοι, ως εκπρόσωποι μιας -εν γένει- ελευθεριάζουσας κουλτούρας, σε ένα ποσοστό συντριπτικά μεγάλο στηρίζουν σταθερά τους Δημοκρατικούς. Πιο προοδευτικοί, πιο κοσμοπολίτες, πιο “προχωρημένοι”.

Φυσικά υπάρχουν πάντοτε και κάποιοι “ξεροκέφαλοι” όπως π.χ. ο Κλιντ Ιστγουντ, ο οποίος δεν διστάζει να λέει εκείνο που πιστεύει, αδιαφορώντας για το τι εντυπώσεις δημιουργεί, όπως στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Esquire, όταν δήλωσε ότι τον Νοέμβριο θα ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Γενικά, όσοι -από το Χόλιγουντ- στηρίζουν Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους, θεωρούνται κάπως πιο “μάτσο”, πιο σκληροί, λιγότερο ΄ψαγμένοι΄. Ωστόσο και αρκετούς celebrities και από την άλλη πλευρά, δεν τους λες και διανοούμενους…

Παράδειγμα, με αφορμή τις εκλογές, βγήκαν και στήριξαν την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, κάτι υπέροχα…μπουμπούκια: η -μονίμως ευρισκόμενη σε ταραχή- Λίντσεϊ Λόχαν, η οποία καυγάδιζε άγρια με τον φίλο της το καλοκαίρι στην Μύκονο, προφανώς υπό την επήρεια ουσιών, η σούπερ σταρ των ριάλιτι σόου Κιμ Καρντάσιαν, η οποία έχτισε καριέρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, απλώς κάνοντας διάφανη, μέσω των social media, τη ζωή της, ο εκδότης του σκληρού πορνο-περιοδικού Hustler, θρύλος τής αμερικανικής…τσόντας, Λάρι Φλιντ, και πολλοί και διάφοροι άλλοι.

Ας το παραδεχθούμε: οι πολιτικές μάχες είναι σκληρές και, για τους υποψηφίους, κάθε βοήθεια, ανεξαρτήτως της…πηγής της, ευπρόσδεκτη. Ουδείς αποδέχεται βοήθεια από γνωστούς σταρ θέτοντας ποιοτικά κριτήρια ή κάνοντας αντίστοιχου τύπου διακρίσεις. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι που μετράει, τίποτε άλλο…Η νίκη.