Αμερικανικές εκλογές και ας θυμηθούμε ένα…spicy. Το 1998 ο Κλίντον παραδέχεται ότι είχε “improper physical relationship” με τη Monica Lewinsky. Μάλιστα πρόσφατα έκλεισε και τα 70 χρόνια του ( παρότι δε νομίζω ότι “θα κλείσει” ποτέ ως άνδρας…) Η ιστορία του με τη Λεβίνσκι ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση από άλλες γυναίκες. Το θέμα πήρε διαστάσεις και αποτέλεσε μια έξοχη αφορμή για τους Ρεπουμπλικανούς να μειώσουν το γόητρο του -αναμφίβολα- δημοφιλούς Κλίντον.

Η νεαρή Μόνικα σπούδαζε ψυχολογία και εισήλθε σαν μαθητευόμενη στο Λευκό Οίκο τον Ιούνιο του 1995 όπου και παρέμεινε σχεδόν 18 μήνες. Το σκάνδαλο  διέρρευσε όταν η νεαρή το εμπιστεύθηκε στη φίλη της, Λίντα Τριπ, η οποία μαγνητοφώνησε τις συνομιλίες τους και έδωσε την ιστορία στο Νewsweek. Οι κασέτες της 49χρονης  Τριπ βοήθησαν αργότερα τον ανακριτή Κένεθ Σταρ να σχηματίσει τον κορμό της έρευνάς του εναντίον του Κλίντον.

Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό National Enquirer δημοσίευσε μηνύματα τής Λεβίνσκι προς τον -τότε- πρόεδρο των ΗΠΑ ( σ.σ. τον παρέσυρε, είναι προφανές…): “Αφού γνωρίζω ότι αύριο το βράδυ θα είσαι μόνος, έχω δύο προτάσεις για εσένα και καμία από αυτές δεν περιλαμβάνει το ενδεχόμενο να μη βρεθούμε. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να το πάρεις απόφαση» ακούγεται να λέει η πρώην εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου.

“Μπορώ να τρυπώσω στα γρήγορα (στο γραφείο σου) και να μείνω μαζί σου 15-30 λεπτά. Εγώ θα το ήθελα πάρα πολύ αυτό. Η άλλη μου πρόταση είναι να πάμε να δούμε καμιά ταινία και να πάρουμε φαγητό σε πακέτο… δεν μπορείς να μου αρνηθείς, επειδή είμαι πολύ χαριτωμένη και αξιολάτρευτη… Και επειδή δεν θα εργάζομαι για πολύ καιρό ακόμη εδώ. Για αρχή, θα μπορούσα να βγάλω όλα μου τα ρούχα…”.

Η σύζυγός του Χίλαρι κράτησε σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας της μια εκκωφαντικά σιωπηρή στάση. Δεν προχώρησε σε διαζύγιο, παρά την δημόσια έκθεση που υπέστη, ενδεχομένως προσβλέποντας στην μετέπειτα στήριξη του Μπιλ για την υλοποίηση των πολιτικών της φιλοδοξιών.

Σήμερα, ο Μπιλ όντως τη στηρίζει όσο μπορεί, η Μόνικα, πέρα από κάποια -καλά- χρήματα που έβγαλε από την όλη δημοσιότητα μάλλον έχει ξεχαστεί ενώ το όλο σκάνδαλο απέδειξε πως ακόμη και στις δυσκολότερες καταστάσεις ο Μπιλ Κλίντον είχε “το κοκαλάκι τής νυχτερίδας”, κατόρθωνε να τις προσπερνά σχετικά αναίμακτα. Για τη Χίλαρι, μένει να δούμε στις εκλογές, αν οι θυσίες της στο θέμα της προσωπικής αξιοπρέπειάς της, άξιζαν τον κόπο…