Ο Βιν Ντίζελ είναι ένας μάτσο υπερήρωας, για -όχι πάντα- αξιοπεπρεπείς feelgood ταινίες δράσης, στο στιλ του Τζέισον Στέιθαμ και των υπολοίπων σκληρών που αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας συνήθως μια τυπική αποστολή αλλά τα απρόοπτα που εμφανίζονται στην πορεία τους αναγκάζουν να παραβούν τις αρχές τους και να αρχίσουν το…ξυλίκι. Συνεχιστής μιας μεγάλης και σπουδαίας παράδοσης των Σβαρτσενέγκερ, Σταλόνε, Σίγκαλ κ.α. που από τα ’80ς και μετά, “τράβηξαν” με κόπο το κάρο των action movies από την ανυποληψία και μεταφέροντάς το στις τοπ θέσεις του box office.

Εδώ και λίγες ημέρες η…’δεν θυμάμαι πια’ συνέχεια τής αναμφίβολα πολύ επιτυχημένης σειράς ταινιών Fast and Furious προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους και ο πανίσχυρος Βιν ( και όχι…Βιμ ) είναι ξανά στο τιμόνι. Και τα κάνει όλα όπως πρέπει. Τρέχει γρήγορα, δέρνει γρήγορα, εν τέλει έχει τον δικό του ρυθμό που δεν τού τον ανακόπτει κανείς.

 

 

 

O Βιν ( σεντ ) που έκλεισε πλέον τα 50, μεγάλωσε στους σκληρούς δρόμους τής Νέας Υόρκης και έλαβε το προσωνύμιο “Ντίζελ” από τους…κολλητούς για την αστείρευτη ενέργειά του. Μεγάλη του επιτυχία αποτέλεσαν και οι ταινίες Hitman, προσαρμογές ηλεκτρονικού παιχνιδιού. Kάπου το 2006 είπε κι αυτός, όπως διάφοροι άλλοι, να κάνει μια ποιοτική στροφή στην καριέρα του, πρωταγωνιστώντας στο δικαστικό δράμα,  επέλεξε ένα δραματικό ρόλο παίζοντας έναν πραγματικό μαφιόζο, το Jack DiNorscio στην ταινία Find Me Guilty.

Τσαλάκωσε την εικόνα του, έβαλε κιλά, έβαλε κοστούμι, έκρυψε τα μπράτσα, τίποτε. Η αποτυχίας τής ταινίας στο box office, παρά τις καλές κριτικές που έλαβε ο ίδιος, τον έπεισαν ότι καλή η ποιότης αλλά καλύτερα τα…εκατομμύρια δολλάρια των επιτυχημένων ταινιών στις οποίες τον είχε συνηθίσει και -προφανώς τον ήθελε- ο κόσμος.

Φυσικά από την ταινία θα απουσιάζει ο Paul Walker, τού οποίου ο απροσδόκητος θάνατος σε τροχαίο, μόλις στα 40του χρόνια, έριξε μια βαριά ατμόσφαιρα στη σειρά. Ο πανίσχυρος Βιν, με την ασταμάτητη ενέργειά του, καλείται να καλύψει και τη δική του απουσία. Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι θα τα καταφέρει. Για να δούμε…