Αποτέλεσε έναν απ΄τους διασημότερους playboys όλων των εποχών, παρότι έφυγε νωρίς από τη ζωή, σαν σήμερα, στα 56του χρόνια. Ο Δομινικανός Πορφίριο Ρουμπιρόζα υπήρξε άνθρωπος εμπιστοσύνης του δικτάτορα Τρουχίγιο, υπηρετώντας το αυταρχικό του καθεστώς από διάφορες θέσεις.

Ακολούθησε διπλωματική καριέρα, επικεφαλής τής πρεσβείας στο Παρίσι. Μετά τη δολοφονία του Τρουχίγιο, κάποιον ρόλο προσπάθησε να παίξει στις εξελίξεις αλλά ήταν μάλλον αργά. Στρατιώτης, οδηγός αγώνων, παίκτης του πόλο, ο Ρουμπιρόζα επιδόθηκε κατά βάση στην κοσμική ζωή, γνωρίζοντας τους κώδικές και τους τρόπους κίνησης σε αυτήν. Ο Δομινικανός δανδής παντρεύτηκε πέντε φορές αλλά παιδιά δεν άφησε πίσω του.

Οι γυναίκες με τις οποίες σχετίστηκε ερωτικά, είτε επρόκειτο για πραγματικότητα είτε για φήμες που τον ακολουθούσαν, ήταν η κόρη του Τρουχίγιο, η Ντολόρες ντε Ρίο, η Ερθα Κιτ, η Μέριλιν Μονρόε, η Αβα Γκάρντνερ, η Βερόνικα Λέικ, η Κιμ Νόβακ, η Ζα Ζα Γκαμπόρ και πολλές πολλές άλλες. Η διασημότερη από τις συζύγους του ήταν η Μπάρμπαρα Χάτον.

Ο Ρουμπιρόζα δεν φαίνεται να είχε ιδιαίτερες προτιμήσεις, αν και πέραν της ομορφιάς, το χρήμα φαίνεται να αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα επιλογής συζύγων αφού είχε παντρευτεί δύο από τις πλουσιότερες κυρίες του πλανήτη. Η παρουσία του στα σαλόνια αποτελούσε πάντοτε εχέγγυο για ένα επιτυχημένο πάρτι, μια εκδήλωση κ.λπ., απογειώνοντας το κέφι και σκορπώντας αχαλίνωτο ερωτισμό στον χώρο.

Σπόρτσμαν, σκληρός τύπος, αλλά και κοσμικός, ο Ρουμπιρόζα είχε όλα τα προσόντα ενός σπουδαίου γόητα. Ωστόσο θρυλείται ότι, εκτός όλων των άλλων, ήταν και ιδιαίτερα προικισμένος σεξουαλικά…Με αποτέλεσμα οι γάλλοι σερβιτόροι να ονομάσουν -όπως θρυλείται- τούς γιγαντιαίους μύλους πιπεριού του εστιατορίου που σύχναζε…Rubiroza!

Τελικά ο πριβόητος playboy βρήκε έναν μάλλον αναπάντεχο θάνατο όταν κάρφωσε τη Φεράρι του σε ένα δένδρο, ασφαλώς μετά από έντονη διασκέδαση που προηγήθηκε. Ενδεχομένως να ήταν και ο θάνατος που του ταίριαζε…