Εχει κάποια χρόνια που κυκλοφόρησε το ομώνυμο βιβλίο του αλλά, με την αναρρίχησή του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και το buzz που γίνεται γύρω από το πρόσωπό του, το «Πώς να γίνεις πλούσιος» ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα. Από αυτό, σταχυολογούμε κάποιες χαρακτηριστικές ατάκες και ιστορίες του Ντόναλντ, οι οποίες, ποιός ξέρει, μπορεί να σας δώσουν και κάποιες ιδέες για τη δική σας επαγγελματική πορεία.

-«Ό,τι κι αν διευθύνετε, μην υποθέσετε ότι μπορείτε να τα βολεύετε χωρίς κόπο. Η φόρα είναι κάτι που θέλει δουλειά για να διατηρείται».

-«Πάντα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα αλλά θα μπορείτε να βγαίνετε αλώβητοι εάν είστε προετοιμασμένοι για αυτά».

-«Οι δυνατότητες υπάρχουν πάντα. Εάν σκέφτεστε περιορισμένα, μπορεί να τις χάσετε».

 

donald1

 

-«Γίνετε εσείς το πρότυπο. Μην περιμένετε να δουλεύουν οι υπάλληλοί σας πιο σκληρά από εσάς. Εγώ δουλεύω επτά μέρες την εβδομάδα και απολαμβάνω το κάθε λεπτό».

-«Μερικοί άνθρωποι δίνουν τόσο τέλειες συνεντεύξεις που είσαι έτοιμος να τους κάνεις επιτόπου αντιπροέδρους, μέχρι που συνειδητοποιείς ότι το πραγματικό ταλέντο τους είναι να δίνουν τέλειες συνεντεύξεις»…

-«Να κρατάτε στο μυαλό σας τη γενική εικόνα ενώ ασχολείστε με τις καθημερινές λεπτομέρειες».

 

donald2

 

-«Δεν το κάνω για τα χρήματα. Το κάνω για να το κάνω. Και νομίζω πως ούτε εσείς πρέπει να το κάνετε για τα χρήματα. Τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μερικές φορές είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας»

-«Να είσαι σύντομος, γρήγορος κι ευθύς»

-«Μην το βάζετε ποτέ κάτω. Ο Αβραάμ Λίνκολν είχε μια σταθερή σειρά από αναποδιές αλλά συνέχιζε. Τίποτα δεν τον απέτρεπε. Πρέπει να είχε πολλή πίστη γιατί δεν εισέπραττε και πολλή ενθάρρυνση στην πορεία. Είναι εξαιρετικό παράδειγμα ανθρώπου που δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

 

donald3

 

-«Ο καλός διαπραγματευτής για να πετύχει, πρέπει να είναι ελαστικός».

-«Πρέπει να έχετε επίγνωση της αγοράς. Να ξέρετε τι συμβαίνει. Αυτός είναι ένας λόγος που αφιερώνω αρκετές ώρες της ημέρας στο διάβασμα».

-Είτε χτίζετε ένα πολυτελές διαμέρισμα είτε διοργανώνετε διαγωνισμό ομορφιάς πρέπει να δίνετε στον κόσμο αυτό που θέλει».