Γεννήθηκε το 1951, και τέλη ’70ς – αρχές ’80ς αποτέλεσε βασικό παίκτη και αρχηγό τής Λίβερπουλ και τής εθνικής Αγγλίας. Στην καριέρα του, πρώτα με την Άρσεναλ και μετά με τη Λίβερπουλ, ο Ρέι Κένεντι κέρδισε όλους τους εγχώριους τίτλους, αγωνιζόμενος στην επίθεση της Αρσεναλ και εν συνεχεία στον χώρο του κέντρου με τη Λίβερπουλ. Σκόραρε 146 γκολ σε 581 εμφανίσεις του στη Football League, σε μια πλούσια καριέρα 15 χρόνων. Ο θρυλικός μάνατζερ τής Λίβερπουλ Μπομπ Πέισλι τον είχε χαρακτηρίσει “έναν από τους καλύτερους παίκτες τής Λίβερπουλ και ταυτόχρονα από τους πιο υποτιμημένους”.

Ηγετικός και επιβλητικός μες στο γήπεδο, με πολλές διακρίσεις, ο Κένεντι διαγνώστηκε με Πάρκινσον το 1984. Το 1987 η γυναίκα του τον αφήνει λόγω βίαιης συμπεριφοράς. Η αγωγή με L-DOPA που ακολουθούσε κατέστη στην πορεία λιγότερο αποτελεσματική και ο Ρέι σταδιακά απομονώθηκε.

Παρουσίασε βελτίωση με τη χρήση απομορφίνης. Με το διαζύγιο, την ασθένεια και άλλες ιστορίες, καταστράφηκε οικονομικά. Η Αρσεναλ και η Λίβερπουλ έδωσαν ένα παιχνίδι φιλανθρωπίας με τα έσοδα να πηγαίνουν σε αυτόν. Γύρω στο 1992 εμφάνισε παράνοια, κυρίως λόγω παρενεργειών τής αγωγής του. Γρήγορα επανήλθε.

Εξέδωσε την αυτοβιογραφία του αλλά συνέχισε να ζει μοναχικά, αυτός, ένας άνδρας που στα “χάι του”, δεκάδες γυναίκες διεκδικούσαν την προσοχή του ( και το κρεβάτι του ). Για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, και όλους όσοι τον θαυμάσαμε στα γήπεδα να ηγείται παικτών όπως ο Κένι Νταλγκλίς, ο Ρέι Κλέμενς, ο Φιλ Τόμπσον, ο Στιβ Χάιγουεϊ κ.α., ο Ρέι Κένεντι παραμένει θρύλος, ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών που πέρασαν από το θρυλικό club και την ποδοσφαιρική ζωή μας. Η φετινή “επαναφορά” της Λίβερπουλ, λογικά γεμίζει με κάποια χαρά την ταλαιπωρημένη ζωή του…