«Είχα έναν φίλο που ήταν πλούσιος και πετυχημένος και παντρεμένος. Επί μήνες άκουγα τη φήμη ότι είχε δεσμό με μια εξίσου επιτυχημένη επιχειρηματία που ήταν επίσης παντρεμένη.

Ηταν δύσκολο να το πιστέψω. Η γυναίκα ήταν καλλονή και θα μπορούσε να έχει όποιον άντρα ήθελε. Ο φίλος μου δεν ήταν πολύ πιθανή επλογή.

Οι φήμες επέμεναν και μια μέρα ο φίλος μου με κάλεσε έξω για δείπνο με την καλλονή και τον άντρα της. «Εδώ και πολύ καιρό ακούω ότι έχεις δεσμό μαζί της. Δε θα νιώσεις άβολα μπροστά στον άντρα της;» τον ρώτησα.

Προς μεγάλη μου έκπληξη, ο φίλος μου μού επιβεβαίωσε ότι ο άντρας της κυρίας δεν το ήξερε και ότι αυτός ήταν τρελά ερωτευμένος, κάτι που ήξερα ότι η γυναίκα του, που ήταν σκληρή σαν ατσάλι, δε θα το εκτιμούσε ιδιαίτερα, ούτε θα το καταλάβαινε.

 

 

Χωρίς να αποκαλύψω το μυστικό του, είπα στην κοπέλα μου, τη Μελάνια, να προετοιμαστεί για μια τρελή βραδιά.

Φάγαμε σ’ένα εστιατόριο. Υπό κανονικές συνθήκες το σκηνικό θα με διασκέδαζε αλλά ο άντρας της κυρίας ήταν επίσης φίλος μου κι έτσι ήμουν σε άβολη θέση. Καθόμασταν όλοι σα να μη συνέβαινε τίποτε αλλά νιώθαμε την ένταση στην ατμόσφαιρα.

Καθώς φεύγαμε, είδαμε το φίλο μου να αρπάζει την επιχειρηματία από τη μέση με υπερβολική οικειότητα. Ο άντρας της δεν ήταν μπροστά την ώρα που έγινε αυτό αλλά ήταν ολοφάνερο, παρά τη δυσπιστία μου, ότι κάτι συνέβαινε μεταξύ τους.

Τις επόμενες εβδομάδες, ο φίλος μου μού τηλεφωνούσε ασταμάτητα, διακηρύσσοντας τον έρωτά του για αυτήν τη γυναίκα. Ελεγε ότι θα έκανε τα πάντα για να είναι μαζί της και πως κι αυτή ήταν ερωτευμένη μαζί του.

Τα τηλεφωνήματα του έγιναν τόσο συχνά που η Μελάνια ρώτησε; «Γιατί σου τηλεφωνεί συνέχεια; Τι συμβαίνει;». Οταν είπα στην Μελάνια για το δεσμό, δυσκολεύτηκε κι αυτή να το πιστέψει.

 

 

Μια μέρα ήρθε στο γραφείο μου. Μου είπε πώς είχαν γνωριστεί, πώς πήγαινε η σχέση, όλες τις αποκρουστικές λεπτομέρειες. Ακόμα δεν ήμουν σίγουρος αν τον πίστευα αλλά μου έβαλε ν’ακούσω ένα μήνυμα που του είχε αφήσει στον αυτόματο τηλεφωνητή.

Του μιλούσε με λόγια που μόνο μαι ερωμένη θα έλεγε. Ήταν πραγματικά χυδαία και αναγνώρισα σίγουρα τη φωνή της. Δεν υπήρχε πλέον αμφιβολία για το τι γινόταν.

Για ένα διάστημα ο φίλος μου συνέχισε να μου τηλεφωνεί και να μου λέει πόσο αγαπούσε αυτή τη γυναίκα.

Αν ήμουν στο Παλμ Μπιτς όταν τηλεφωνούσε, απλώς κοιτούσα τηλεόραση και άκουγα ευγενικά αυτά που μου έλεγε. Ενιωθα σαν ψυχίατρός του.

Τότε έγινε το σώσε! Το ανακάλυψε ο άντρας της, τηλεφώνησε στον φίλο μου και απείλησε να τον σκοτώσει.

Αλλά αυτό που πραγματικά στενοχώρησε τον φίλο μου ήταν το επόμενο τηλεφώνημα που έλαβε – ήταν από τη γυναίκα, που του είπε ότι δεν θα τον ξανάβλεπε, ούτε θα του ξαναμιλούσε, γιατί αλλιώς ο άντρας της θα έλεγε στη γυναίκα του φίλου μου για το δεσμό.

Ο φίλος μου έγινε ράκος. Προσπάθησε επανειλημμένα να πλησιάσει την πρώην ερωμένη του αλλά εκείνη αρνιόταν να ανταποκριθεί.

Όπως συμβαίνει συνήθως, η γυναίκα του φίλου μου το έμαθε. Μάλλον θα της τηλεφώνησε ο άντρας της ερωμένης του, αλλά ποιός ξέρει;

 

 

Περίπου 6 μήνες αργότερα είδα την επιχειρηματία σε μια γκαλερί και μου επιτέθηκε: «Ντόναλντ», είπε, «μαθαίνω ότι διαδίδεις φήμες για μένα σ’όλη την πόλη. Είναι τρομερό αυτό που κάνεις και οι φήμες για μένα και τον Χ δεν είναι αληθινές. Μπορείς να με φανταστείς να βγαίνω με αυτόν;».

Αφού άκουσα για 15 λεπτά τις κατηγορίες της και τις αρνήσεις της, συνειδητοποίησα ότι είχα μπροστά μου έναν από τους μεγαλύτερους πωλητές που έχω γνωρίσει, γιατί, αν δεν είχα ακούσει τη φωνή της στον αυτόματο τηλεφωνητή, θα την είχα πιστέψει.

Μου είπε πως ήταν απίστευτο να υπάρχουν άνθρωποι που να πιστεύουν ότι αυτή θα μπορούσε να βγει με το φίλο μου. «Γιατί να τον θέλω αυτόν; Τι του βρήκα; Έλεος!».

Νόμιζα ότι η υπόθεση είχε λήξει αλλά τότε συνειδητοποίησα ότι ο φίλος μου είχε αρκετό καιρό να μου τηλεφωνήσει.

Αναρωτιόμουν τι κάνει και του τηλεφώνησα να του πω ένα γειά. Δεν ήταν εκεί και δεν ανταπέδωσε το τηλεφώνημά μου.

Ξανατηλεφώνησα και πάλι δεν με πήρε. Ανησύχησα και πήρα τρίτη και τέταρτη φορά. Καμιά αντίδραση.

 

 

Αργότερα έμαθα ότι η γυναίκα του θεωρούσε εμένα υπεύθυνο για την υπόθεση. Νόμιζε ότι εγώ του είχα γνωρίσει αυτή τη γυναίκα. Προφανώς του είπε ότι, αν μου ξαναμιλούσε ποτέ, εκείνη θα τον χώριζε.

Φαίνεται τελικά πως εκείνος με είχε χρησιμοποιήσει ως αποδιοπομπαίο τράγο.

Το αστείο είναι πως δε θα με πείραζε και θα τον είχα βοηθήσει και θα έλεγα ό,τι μου ζητούσε, αρκεί να είχε την ευπρέπεια, ως καλός φίλος, να μου τηλεφωνήσει και να μου πει: «Κοίτα, έχω ένα πρόβλημα. Μπορώ να το φορτώσω σ’εσένα;».

Ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι δε θα μπορούσε να με ξαναδεί, ούτε να μου ξαναμιλήσει, θα το είχα αποδεχθεί και θα χαιρόμουν να τον βοηθήσω να κρατήσει τον γάμο του.

Αλλά δεν μου έκανε ποτέ αυτό το τηλεφώνημα. Δεν έδωσε καμιά εξήγηση. Τώρα, όταν τον βλέπω σε εστιατόριο ή σε καμιά εκδήλωση, δε μιλάμε. Αλλά εκείνος ξέρει κι εγώ το ίδιο».