Η αναφορά στο πρόσωπό της από τον έλληνα Υπ.Οικ. Ευκλείδη Τσακαλώτο οπωσδήποτε τάραξε τη δημοφιλή ηθοποιό του Χόλιγουντ. Αλλά η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει μάθει να επιβιώνει στα δύσκολα…

Από πολύ μικρή στον χώρο, την πρωτογνωρίσαμε στην ταινία “Ο γητευτής των αλόγων” στο πλάι του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Η εξέλιξή της υπήρξε ραγδαία αφού η Σκάρλετ ( ακόμη και το όνομά της κουβαλά κινηματογραφική μυθοπλασία ) φέρει πάνω της κάτι από τις παλιές ντίβες του Χόλιγουντ. Ένα στιλ κοριτσίστικα σέξι, με…ολίγη από Μέριλιν. Και παρά το μικρόσωμο της φιγούρας της, αυτό που “βγάζει” στο γυαλί είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό για τους χολιγουντιανούς παραγωγούς ώστε να την προτιμούν σε ρόλους…θηλυκού πειρασμού.

Αν προσθέσετε και τα ιδιαιτέρως σαρκώδη χείλη της συν την σέξι βραχνάδα της φωνής της, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι οι παραγωγοί ξέρουν καλύτερα…

Μια ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα απέκτησε και με την ταινία της Σοφία Κόπολα “Χαμένοι στη Μετάφραση” όπου ανταποκρίθηκε σε έναν ελαφρώς εναλλακτικό ρόλο.

 

 

Από κει και πέρα, ήρθαν τα -καλοπληρωμένα- μπλοκμπάστερ με τους σούπερ ήρωες, όπως και άλλες ταινίες όπου και πάλι εκείνο που εξέπεμπε ήταν αυτή η “παλιά, καλιά χολιγουντιανή αύρα”: Μαύρη Ντάλια τού Ντε Πάλμα, σε κόνσεπτ μια γυναίκα δύο άνδρες, αλλά και εν συνεχεία ελαφρώς παράδοξη μούσα τού Γούντι Αλεν στις ταινίες που γερο Γούντι γύρισε στις διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο αισθησιασμός της στάθηκε σημαντικός και στην επιλογή της για διαφημιστικά αρωμάτων ή ρούχων, και πάλι με βάση το προσωπικό της στιλ.

Προ λίγων ετών μάλιστα πραγματοποίησε και έναν -και πάλι κάπως παράδοξο- γάμο με έναν Γάλλο δημοσιογράφο, ο οποίος όμως δεν κράτησε πολύ.

Στην κορυφή της λίστας των ηθοποιών του Χόλιγουντ με τα μεγαλύτερα έσοδα για το 2016, η Σκάρλετ Γιόχανσον σίγουρα εκείνο που μοιάζει να επιζητεί μια κάποια σταθερότητα και συντροφικότητα στην προσωπική της ζωή.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ίσως να ήταν “μια κάποια λύσις”…Το είπαμε και προηγουμένως: Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι μια χολιγουντιανή σταρ με αντισυμβατικές επιλογές στη ζωή της…

 

Δείτε επίσης