Αποτέλεσε τερματοφύλακα-θρύλο για την ομάδα της ΑΕΚ που ακόμη και σήμερα μνημονεύεται από τους φιλάθλους των κιτρινόμαυρων με αγάπη και θαυμασμό. Ο Σπύρος Οικονομόπουλος, από τη μακρινή Αυστραλία, μιλά για την παλιά και κανούρια ΑΕΚ. Τι θυμάται, τι βλέπει, τι ελπίζει:

-Ποιά είναι η πιο ζωηρή ανάμνηση από εκείνη τη χρονιά που κατακτήσατε το πρωτάθλημα χάρη στις δικές σου απίστευτες αποκρούσεις, μεταξύ άλλων και σε πέναλτι;

«Γενικά το πολύ καλό κλίμα και την αισιοδοξία στην ομάδα λόγω των.Γιδόπουλου-Μπάγιεβιτς, τις μεταγραφές Οκόνσκι-Σαβέβσκι. Προσωπικά τις 3 αποκρούσεις πέναλτυ-βαθμούς συν άλλες 4 πολύ καλές εμφανίσεις -κλειδιά για τη κατάκτηση του Πρωταθλήματος: ( Λάρισα(εκτός), ΠΑΟΚ(εκτός) Οφη( εκτός-Ολυμπιακό Στάδιο) και Ολυμπιακός το προτελευταίο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Επίσης η καθιέρωση μου στην Εθνική Ομάδα και το ότι βγήκα καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 1989..

-Πού οφειλόταν εκείνη η ατμόσφαιρα; Ο “αέρας” μεγάλης ομάδας που έβγαζε προς τα έξω η ΑΕΚ?

«Οφειλόταν στο Γιδόπουλο που έδωσε σε όλους εμπιστοσύνη και αέρα λόγω του αισιόδοξου χαρακτήρα του αλλά και του τσαμπουκά του. Στους Μπάγιεβιτς-Ραβούση: πολύ καλή τεχνική ηγεσία και προσωπικότητες. Μεταγραφές δυνατές και ο κόσμος δυνατά δίπλα μας. Σχεδόν ιδανικά, πολύ καλό κλίμα στην ομάδα».

-Ακολούθησε, τα τελευταία χρόνια, μια παρακμή. Τι έφταιξε;

«Λάθη διοικήσεων, γκρέμισμα γηπέδου και, μεταξύ μας, προώθηση του Ολυμπιακού από τις διάφορες κυβερνήσεις…»

-Σήμερα σε τι επίπεδο είναι η ομάδα, τι στόχους μπορεί να έχει;

« Βρίσκεται σε καλό δρόμο, κυρίως λόγω Μελισσανίδη που γνωρίζει καλά τα πράγματα και αγαπάει την ΑΕΚ και έχει τη δύναμη να βοηθήσει. Έρχεται και το γήπεδο, ίσως το πιό σπουδαίο απ όλα. Ο προπονητής είναι καλός, το τιμ είναι καλό, προχωράμε!».

 

-Τι χρειάζεται για να ορθοποδήσει η ΑΕΚ και να ξαναγίνει μεγάλη?

«Το γήπεδο είναι το Νο 1 – μακράν. Ο πρόεδρος ο καλός υπάρχει και το τιμ, όπως προείπα, ο κόσμος είναι δεδομένα αφοσιωμένος και κοντά στην ομάδα. Ε, τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά…»

-Άποψη για τον Μπάγεβιτς που ήταν πρωταγωνιστικό πρόσωπο για πολλά χρόνια. Αγαπήθηκε και μισήθηκε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ σε ύψιστο βαθμό.

«Μεγάλο κεφάλαιο στην ομάδα, από τότε πού έπαιζε και μετά σαν προπονητής. Μεγάλη προσωπικότητα και φυσιολογικά αγαπήθηκε πολύ αλλά λογικό το ότι μισήθηκε κιόλας όταν έφυγε – για ποιό λόγο, λίγο πολύ ξέρουμε πώς ήταν τα πράγματα στην ομάδα και στη Διοίκηση τότε. Και το θυμάμαι γιατί ήταν η τελευταία μου χρονιά. Έφερε τίτλους στην ομάδα μετά από πολλά χρόνια και παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, κατα γενική ομολογία, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

 

-Πού βρίσκεσαι εσύ τώρα, παρακολουθείς ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είμαι στην Αυστραλία όπου και γεννήθηκα. Βρίσκομαι συχνά με τον Τζίμη Πατίκα και τα λέμε για την ΑΕΚ. Φέτος θα συνεργαστούμε και ποδοσφαιρικά σαν προπονητές στην Ομάδα St.George, αυτός στούς 13άρηδες, εγώ Προπονητής Τερματοφυλάκων από 12 χρονών έως και τις Πρώτης Ομάδας. Επίσης εργάζομαι στη Qantas, Αεροπορική Εταιρεία της Αυστραλίας. Λόγω διαφοράς ώρας προσπαθώ να βλέπω όσο μπορώ Ελληνικό Πρωτάθλημα, αν και κάπως δύσκολο».

-Οι εκτιμήσεις σου για το φετινό πρωτάθλημα; Τι θα κάνει η ΑΕΚ;

«Όσο γιά φέτος, είναι λίγο νωρίς να πούμε οτιδήποτε. Καλό πού ξεκίνησε την προετοιμασία ο Μανόλο πού έχει δεί αρκετά από πέρυσι. Είμαστε αισιόδοξοι γιά το καλύτερο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επίσης είναι πολύ μεγάλη η χαρά που ξεκίνησαν τα έργα γιά το Γήπεδο μετά από τόσα χρόνια. Είπαμε: το γήπεδο είναι ίσως το πιο βασικό».