Αυτός εδώ είναι ένας πάρα πολύ ωραίος τύπος ο οποίος -πιθανότατα- έχει ανακαλύψει το νόημα της ζωής – αλλά δεν μας το λέει ( χαζός είναι; – αν το σκεφτείς, ούτε οι Μόντι Πάιθον δεν το είχαν καλοκαταφέρει…).

Και, ενδεχομένως, να το έχει πετύχει, επειδή στέκεται απέναντι στη ζωή με μεγαλοθυμία, ανοικτή καρδιά και…απροσμέτρητη χάρη!

Ο Στέφανος Τσιτσόπουλος παίζει, όπως ομολογούν οι ορκισμένοι fans του αλλά και οι…αντίπαλοι, πολύ ωραίες μουσικές στο ραδιόφωνο, εδώ και κάποιους μήνες, στον Fly 104, διευθύνει ένα μετα-ποπ περιοδικό, το SOUL Magazine, μεταφέρει μέσω τής Athens Voice το θεσσαλονικιώτικο σύμπαν στην πρωτεύουσα, είναι εδώ, είναι εκεί, είναι και…παραπέρα.

Ενας αυθεντικός flaneur ( όπως είναι και ο τίτλος του ομώνυμου βιβλίου του από τον Ιανό ), περπατά στους δρόμους της πόλης, γνωρίζει τους ανθρώπους της, γεύεται τις γεύσεις της, ρουφά τον αέρα της και αναμεταδίδει πιστά το beat, τον ρυθμό της.

 

 

Τα Σαββατοκύριακα, πάλι, μαζί με το έτερον ήμισυ, την θαυμαστή απ’όλους μας για μια πληθώρα αρετών, Βάγια, “καταπίνει” τα χιλιόμετρα και καταργεί τις αποστάσεις, οργώνοντας την ελληνική επαρχία, απ’άκρου εις άκρον, με διάθεση μικρού εξερευνητή.

Ενίοτε δεν θα φοβηθεί να βγει και live on stage, συνήθως με τον φίλο του Διογένη Δασκάλου των Monnie Monnie Coniente και να μας ταξιδέψει με την υπέροχη φωνή του σε άλλους, μακρινούς κι ονειρεμένους τόπους…

Φίλος με σταρ, επειδή απλώς είναι άνετος μαζί τους και δεν κομπλάρει, φίλος με καθημερινούς ανθρώπους, ο Στέφανος Τσιτσόπουλος ούτε προσποιείται ούτε πουλά μούρη.

Είναι αυτός που είναι και σε όποιον αρέσει, με τις υπερβολές του, τις εμμονές του και τα δικά του είδωλα που αφοσιωμένα τιμά: το ροκ ν’ ρολ, την ποπ αρτ, τα βιβλία, τα φιλμ, τις κυριακάτικες εφημερίδες, τις καφεδάρες και τις ατέρμονες συζητήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους.   

 

 

Πολιτικά δεν θα τον κατέτασσα κάπου, απλώς επειδή όποια τεκμηριωμένη άποψη έχει απέναντί του, τη σέβεται και την αποδέχεται, ενίοτε δε, μπορεί και να την ασπαστεί, όταν πείθεται για την εντιμότητα προθέσεων του συνομιλητή του.

Και κάπως έτσι, με τις ελπίδες και τα όνειρά του, με τις ταινίες και τα τραγούδια του, με τα γραπτά και με τις εκπομπές του και -κυρίως- με τη Βάγια του, ο Στέφανος Τσιτσόπουλος πορεύεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης ως ένας flaneur, ένας ποπ ήρωας που μέσω της λάμψης και της δημοτικότητάς του, δίνει μορφή σε αφηρημένα σχέδια ζωής, δίνει χρώμα σε ασπρόμαυρες εικόνες, βροντοφωνάζοντας προς πάσα δυνατή κατεύθυνση με τη βαθιά μελωδική φωνή του, το ένα και μοναδικό -κατ’αυτόν- σύνθημα επιβίωσης: Just Spread your Wings and Fly Away!