Φωτογραφίζει η Anna-Gaelle Piquet

Είναι μεσημέρι ενός ηλιόλουστου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και η κίνηση είναι μεγάλη. Η Τijanna μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Προηγουμένως το έχει ήδη φορτώσει με τον απαραίτητο φωτογραφικό εξοπλισμό. Μετά από οδήγηση λίγης ώρας, φτάνει στη δυτική πλευρά της πόλης. Στο εγκαταλειμμένο πια, στρατόπεδο Λαμπράκη. Αυτό που έχει επιλέξει ως σκηνικό τής φωτογράφησής της.

Το μοντέλο της, η Βαλάντια, την περιμένει εκεί. Η συνεργάτιδα τής Τijanna κατεβάζει τους προβολείς και ό,τι άλλο χρειάζεται. Ο εξοπλισμός στήνεται προσεκτικά. Η Βαλάντια τσεκάρει το μακιγιάζ της, τα ρούχα της, είναι έτοιμη. Η Τijanna ελέγχει τον φωτισμό και παίρνει στα χέρια της τη φωτογραφική μηχανή. Η προγραμματισμένη φωτογράφηση ξεκινά.

 

tij2

 

Η Βαλάντια ακολουθεί με προσοχή, πιστά τις οδηγίες τής έμπειρης φωτογράφου. «Εκεί, στάσου εκεί»! τής φωνάζει με κάποια μεγαλύτερη ένταση στη φωνή η Τijanna. Εχει εντοπίσει το πλάνο που θέλει. «Πυροβολεί» ασταμάτητα την Βαλάντια με τον φακό της.

Στόχος της, η καλύτερη δυνατή απεικόνιση του μοντέλου της. Πάντοτε στην υπηρεσία της αναζήτησης της τέλειας πόζας. Που να ταιριάζει στο concept του «Girl Next Door». Του κοριτσιού της διπλανής πόρτας. Τής 19χρονης Βαλάντια.

Η διαδικασία επίπονη. Όταν αναζητάς την “τέλεια εικόνα”, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Μια λάθος κίνηση, ένα λάθος βλέμμα και η πόζα χάνεται, πετά στον αέρα σαν πουλί που φεύγει μακριά. Επανάληψη. Ξανά και ξανά. Μέχρι τελικής πτώσεως…

 

tij1

 

«Τώρα θέλω να προχωρήσεις και να κοιτάζεις μπροστά σου χαλαρή, σαν να κάνεις βόλτα». Η Βαλάντια αποδεικνύεται καλή ‘μαθήτρια’, υπακούει με πειθαρχία επαγγελματία μοντέλου στις οδηγίες της φωτογράφου της. Η Τijanna βρίσκεται ανεβασμένη πάνω σε έναν ερειπωμένον τοίχο και σημαδεύει με τον φακό της από εκεί. «Συνέχισε, μην σταματάς» φωνάζει στη Βαλάντια. Τα ‘κλικ’ αλλεπάλληλα, μοιάζουν να μην σταματούν ποτέ.

Μετά από περίπου δύο ώρες, η φωτογράφηση φτάνει στο τέλος της. Η Tijanna, παρά την καταπόνηση, έχει το αποτέλεσμα που θέλει, αισθάνεται όμορφα, ότι “η δουλειά έχει γίνει”. Κάθεται να κάνει ένα τσιγάρο, να αποφορτιστεί κάπως από την ένταση. Το επόμενο Girl Next Door για το Poplike.gr είναι έτοιμο. Και είναι καλό.

Απόγευμα, τα πράγματα ξαναφορτώνονται στο αυτοκίνητο. Η Tijanna αποχαιρετά τη Βαλάντια και παίρνει τον δρόμο τής επιστροφής. Ο πορτοκαλί ήλιος της Θεσσαλονίκης σκεπάζει τη θάλασσα. Τα σύννεφα ταξιδεύουν, οι εικόνες που δημιουργούνται είναι πανέμορφες. Το ιδανικό φινάλε ενός shooting και η αναζήτηση τής τέλειας πόζας που δεν σταματά ποτέ. 

 

tij4