Ο Φώτης Θαλασσινός είναι ένας νέος άνθρωπος, περίπου 40, πνευματικός, ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, θεατρικών έργων κ.α. Δεν είναι συνηθισμένος. Ισως λόγω ευαισθησίας, λεπτών κεραιών σύλληψης των αποχρώσεων της ζωής. Γεγονός που αναμφίβολα τον “τυραννά”, στην προσπάθειά του να επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα ανθρώπινων συμπεριφορών που οι κεραίες του συλλαμβάνουν.

Αφορμή ενασχόλησης μαζί του η δεύτερη έκδοση του βιβλίου του «Θα μπεις σε έναν κόσμο», από τις εκδ.Οδός Πανός. Πρόκειται για μια συλλογή μεμονωμένων ιστοριών του συγγραφέα που εκφράζουν μια πληθώρα συναισθημάτων. Μελαγχολία, ενίοτε ενθουσιασμό, περιέργεια για όσα δεν γνωρίζει, νοσταλγία, αγάπη για τα ζώα, μια γενικότερη στάση απέναντι στη ζωή που δείχνει- αν μη τι άλλο- ένα παιδί με εσωτερικό κόσμο σπάνιο αλλά και πλούσιο.

Βεβαίως, συχνά άνθρωποι με τέτοιες ιδιότητες ταλαιπωρούνται, αφού λίγοι είναι εκείνοι με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά. Το ίδιο μοιάζει να συμβαίνει και με τον Φώτη Θαλασσινό. Τον διχάζει η παραμονή του ανάμεσα σε Αθήνα και Κω, τόπος καταγωγής του. Ιστορίες για νεράιδες και μάγισσες.

 

 

 

Για βόλτες στην Αθήνα των πολυποίκιλων παραστάσεων και διαφορετικών διαβατών της. Για παρίες της ζωής, εξαιρετικά ανθρώπινους και σοφούς. Για την προσωπική ερωτική ζωή του που τον απασχολεί, τον οδηγεί σε απάτητους δρόμους, κάποιες φορές τον απογειώνει και άλλες τον συντρίβει. 

Απολαυστικό ένα σχετικά εκτενές κείμενό του για τη Ζυράννα Ζατέλη, την οποία αποθεώνει για μια σειρά από λόγους, δείχνοντας πόσο ειλικρινή και έντονα αισθήματα τρέφει απέναντί της. Στο γράψιμό της, στη φιγούρα της, στη…φωνή της κ.ο.κ.   Συζητήσεις και ανταλλαγές σκέψεων με τον Γιώργο Χρονά, κουβέντες για θεατρικές παραστάσεις. Ιστορίες. Πολλές και διαφορετικές ιστορίες από τον Θαλασσινό που μοιάζει να κολυμπά στα νερά της ζωής όχι με τη σιγουριά ενός έμπειρου κολυμβητή αλλά περισσότερο με την περιέργεια και την απαλή αφή ενός εξερευνητή, γεμάτου δέος για τα μυστήρια και τα καινούρια πράγματα που πρόκειται να συναντήσει.