Για μια ακόμη φορά η Μύκονος στο προσκήνιο, με ξυλοδαρμό επιχειρηματία, διακομιδή στο νοσοκομείο κ.ο.κ. Τα συμφέροντα στο νησί των ανέμων είναι μεγάλα, οι διασυνδέσεις των ανθρώπων πολλές και υπόγειες, και -φυσικά- το πολύ χρήμα που ρέει στο νησί τους περίπου 5 μήνες του καλοκαιριού δεν αφήνει περιθώρια για…μεσοβέζικες λύσεις.

Βεβαίως εάν συγκρίνεις το τι συμβαίνει στη Μύκονο αυτό πεντάμηνο από άποψη “πηγαινέλα” διαφορετικού κόσμου με τα “μελανά” σημεία,  ο δείκτης δείχνει την πολυπολιτισμικότητα, τη διασκέδαση και το κοσμοπολίτικο στοιχείο ( έστω με δόσεις…βλαχιάς ) που επικρατεί.

Η Μύκονος συνεχώς βάλλεται αλλά αυτό δεν πολυπαπασχολεί καθώς είναι “άλλο κράτος”. Όταν, παλιότερα, φίλος επιχειρηματίας που ήθελε να δραστηριοποιηθεί στο νησί αντιμετώπιζε αξεπέραστα κωλύματα, δεν ήταν ο νόμος εκείνος που τρόμαξε τον επί 15ετία δήμαρχο του νησιού ( που έφερνε τα εμπόδια ) αλλά ο….Μάκης!

Ναι, ακριβώς, ο Μάκης που όλοι αγαπήσαμε, ο Τριανταφυλλόπουλος, που κάτι τέτοια τα είχε για κολατσιό. Μόλις άκουσε το όνομά του και την πιθανότητα κλήσης του από τον φίλο μου, αμέσως έγινε διαλλακτικός και συνεννοήσιμος.

 

 

Στη Μύκονο γίνονται διάφορα, μην ξεχνάμε και τον φόνο πριν από περίπου μια δεκαετία του νεαρού αυστραλού τουρίστα από πορτιέρη κ.λπ., αλλά με έναν μαγικό τρόπο, ουδείς ξεκολλάει από εκεί. Φυσικά έχει πάψει πλέον να αποτελεί τόσο ισχυρή ένδειξη στάτους αφού το πάρτι τελείωσε άδοξα αλλά πάλι η κοσμοσυρροή, κοσμοσυρροή.

Και είπαμε: πάνω από όλα, το χρήμα ( για το οποίο, ας μην ξεχνάμε, σταυρώσανε και τον Χριστό, σιγά λοιπόν που θα κωλώσεις να πλακώσεις στο ξύλο επιχειρηματία ).

Αλλά με τούτα και με κείνα, η ζωή και η διασκέδαση στο νησί συνεχίζεται. Όταν το επισκέπτονται πρίγκηπες απο το Κατάρ, το Ιραν, τη Σαουαδική Αραβία κ.λπ. και αφήνουν για πουρμπουάρ στα παιδιά που τους εξυπηρετούν, “έναν μισθό,  φανταστείτε” τι γίνεται σε πιο χάι επίπεδα.

Μύκονος: καθώς φαίνεται, δεν μπορείς το καλοκαίρι να ζήσεις μαζί της αλλά ούτε και χωριστά…