Είναι 40 ετών και πραγματικά μοιάζει να βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας της. Η Τζέσικα Τσαστέιν κατέκτησε το όσκαρ το 2012 ως πρωταγωνίστρια στο Zero Dark Thirty τής Κάθριν Μπίγκελοου. Ενώ αρκετά πρόσφατα προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες και το φιλμ Σλόαν, με εκείνη, ως πρωταγωνίστρια να περιφέρεται και να δρα στον σκοτεινό και μπερδεμένο κόσμο των λόμπι τής Ουάσιγκτον, επιχειρώντας να ανακαλύψει την αλήθεια.

Μια ενδιαφέρουσα ταινία που πρωταγωνιστεί η Τσαστέιν και προβάλλεται σε θερινούς ελληνικούς κινηματογράφους αυτές τις ημέρες είναι η Zookeeper’s wife. Η σύζυγος ενός φύλακα ζωολογικού κήπου στη Βαρσοβία, όπου σε ένα μάλλον ειδυλλιακό περιβάλλον περνούν ήσυχα τις μέρες τους, φροντίζοντας τους μόνιμους κατοίκους του πάρκου, τα ζώα.

Αλλά μετά, έρχονται οι Ναζί. Και ένα επικίνδυνο “παιχνίδι” ξεκινά, με το ζευγάρι να προσπαθεί να σώσει, κρύβοντας και φυγαδεύοντας, μέσω της επαγγελματικής του θέσης, όσους περισσότερους διωκόμενους Εβραίους μπορεί. Αναμφίβολα η αγωνία είναι στο “κόκκινο”, αφού η κάθε λάθος λέξη  η κίνηση εμπεριέχει θανάσιμους κινδύνους. Οι επινοήσεις και οι κατά καιρούς προφάσεις τους για να “ξεγλιστρήσουν” από τους διώκτες τους θα μπορούσαν να πάρουν νόμπελ…ευρεσιτεχνίας!

 

 

Αναφορά έγινε και στην πολωνική προφορά της Τσαστέιν, η οποία θεωρήθηκε εκπληκτική. 

Με διαδρομή σημαντική, έχοντας παίξει μια σειρά διαφορετικών ρόλων και, παρά το ότι είναι μια μάλλον όμορφη γυναίκα, έχει “τσαλακωθεί” άπειρες φορές προτιμώντας πιο δύσκολες επιλογές, η Τσαστέιν είναι αναμφίβολα περίπτωση που θα ολοκληρώσει – όποτε ολοκληρώσει- την καριέρα της με περισσότερα από ένα αγαλματίδια.

Αλλωστε η σχετική ροπή της προς τα δύσκολα βεβαιώθηκε και με την εκτός φιλμογραφίας επιλογή της να φωτογραφηθεί στο ημερολόγιο τής Pirelli σε ένα αφιέρωμα σε “ώριμες” όμορφες γυναίκες, αποδεικνυόντας πως “η Τζέσικα τις ρυτίδες δεν τις φοβάται”…

“The zookeeper’s wife”. Αν το πετύχετε σε κάποιον θερινό, μη διστάσετε. Λίγο “βαριά” μεν για καλοκαίρι αλλά η ποιότης αποζημιώνει….

 

Δείτε επίσης