Ο συνεργάτης τού poplike.gr επί των οικονομικών θεμάτων μάς πληροφόρησε για μια εκδήλωση ξεχωριστή στην οποία επαρίστατο, αντικατοπτρίζουσα τις οικονομικοπολιτικές ζυμώσεις των καιρών.

Προ 4 ημερών,  στις 14/12 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη, το συνέδριο του Ελληνικoύ Ινστιτούτου Οικονομικής Διοικήσεως (ΕΙΟΔ) της ΕΕΔΕ, “The Finance & Banking Conference: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα της Ελληνικής Οικονομίας.”

Το συνέδριο έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Συζητήθηκαν, όπως ήταν φυσικό, επίκαιρα και φλέγοντα θέματα.

Αρχικά υπήρξε μια γενική επισκόπηση της οικονομικής κατάστασης και των αγορών με τίτλο “Επισκόπηση Αγορών – Διεθνής Οικονομία, Ευρωζώνη, Ελλάδα: Προκλήσεις & Προοπτικές” με τη συμμετοχή του Σωκράτη Λαζαρίδη, Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Μιράντας Ξαφά, Διευθύνουσας Συμβούλου της EF Consulting και Πρώην Στελέχους τού ΔΝΤ και τον Δρ. Πλάτωνα Μονοκρούσο, Επικεφαλής Οικονομολόγο του Ομίλου Eurobank και Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΟΔ.

Ακολούθησε μια σημαντική συζήτηση με θέμα “Δυνατότητες Χρηματοδότησης Μεγάλων Επιχειρήσεων”.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο  Άλκης Δρακινός, Deputy Director, Greece της European Bank for Reconstruction and Development, EBRD, ο Μιχάλης Μασουράκης, Επικεφαλής Οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Ξενοφών Αυλωνίτης, Β΄Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ο  Ανδρέας Χασάπης, Γενικός Διευθυντής της Eurobank Εργασίας και Επικεφαλής Commercial Banking. Τη συζήτηση συντόνισε ο Χρήστος Δάλλης, Διευθυντής Treasury Operations της ΕθνικήςΤράπεζας και Μέλος της ΔΕ του ΕΙΟΔ,

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις και συζήτηση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία των Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων και ειδικότερα για το hot topic του Crowd Funding.

Οι τοποθετήσεις ήταν όντως ενδιαφέρουσες και έγιναν από τον Σπύρο Κυρίτση, Πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ, την Μαίρη Μιχαλοπούλου, Tax Partner της EY και της Μέλος ΔΕ ΕΙΟΔ, την Μαρία Καραφουλίδου, Senior Director Λιανικής Τραπεζικής Της Τράπεζας Πειραιώς, τον Δρ. Βασίλη Βλασερό, Project Manager Crowd Funding της ΕθνικήςΤράπεζας και τον Σωκράτη Πλούσσα, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων.

Πέραν του προφανούς οικονομικοπολιτικού ενδιαφέροντος, το συνέδριο παρουσίασε και αναπάντεχο ενδυματολογικό ενδιαφέρον καθώς κάποιες επιλογές, ειδικά των ανδρών, εντυπωσίασαν είτε για την κομψότητά τους είτε για την τόλμη τους, όπως έξοχα φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί.

Σταχυολογήσαμε κάποιες και σάς τις παρουσιάζουμε ως αντιπροσωπευτικές συγκεκριμένων look, με κινηματογραφικές επιρροές και εκφάνσεις..

 

Σωκράτης Λαζαρίδης: The institutional look

.

 

Μιχάλης Μασουράκης: Τhe conservative look

 

Μιράντα Ξαφά: The austerity look.

 

Xρήστος Δάλλης: The Wall Street look.

 

Σωκράτης Πλούσας: The start up look

 

Αλκης Δρακινός: The City look.

 

Πλάτων Μονοκρούσος: The Tataglia look