1) Μην τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο τα social media κατά τη διάρκεια τής εργασίας σου. Ο στόχος των social media είναι να σε κρατούν “εκεί”. Και ναι, είναι ωραίο “να χάνεσαι” στο fb αλλά αν αυτό συμβαίνει όλη τη μέρα, τότε έχεις πρόβλημα, δεν αποδίδεις.

2) Μην φτιάχνεις σενάρια στο μυαλό σου ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον σου. Όχι ότι δεν μπορεί κάποτε να συμβαίνει αλλά συνήθως οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με τα δικά τους θέματα. Οχι με σένα.

3) Μην αυταπατάσαι ότι είσαι “ο master τού multitasking”. Ερευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 2% από όλους μας είναι ικανοί για αυτό. Συνεπώς, αν όντως θες να κάνεις κάτι και να το τελειώσεις, καλύτερα στρώσου να το κάνεις, κλείνοντας οποιαδήποτε άλλη συσκευή σε αποσπά από τη δουλειά σου. Ειδάλλως, κάτι τα requests, κάτι τα tweets, κάτι τα posts, ε, δεν πρόκειται να τελειώσεις αυτό που κάνεις ποτέ.

 

 

4) Μην συγκρίνεσαι συνεχώς με άλλους. Πάντοτε θα υπάρχει κάποιος πιο έξυπνος, πιο όμορφος, πιο πλούσιος και ενδεχομένως κάποιος φαινομενικά πιο ευτυχισμένος από εσένα. ΠΑΝΤΟΤΕ. Κάνε focus στον εαυτό σου, στην υγεία σου, στους δικούς στόχους και έτσι θα προχωρήσεις. Εάν κοιτάζεις συνεχώς δεξιά κι αριστερά, ποτέ δεν θα βρεις τον δρόμο.

5) Σταμάτα τα παράπονα. Απλώς δεν αξίζει τον κόπο. Ό,τι λες, επηρεάζει κι εσένα και τους άλλους γύρω σου. Οπότε όσο μιλάς για θετικά πράγματα, κάτι θετικό μπορεί να συμβεί. Και αντιστρόφως.

6) Σταμάτα να ξοδεύεις χρόνο με αρνητικούς ανθρώπους. Εάν δεν σε αγαπούν και δεν σε υποστηρίζουν στην προσπάθειά σου, ξεφορτώσου τους. Δεν χρειάζονται ούτε φωνές, ούτε κλωτσιές, ούτε τσιρίδες. Απλώς σταμάτα να συνεργάζεσαι μαζί τους. Αλλωστε μπορεί και να μην το προσέξουν. Είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους για να το κάνουν…

 

 

7) Σταμάτα να ασχολείσαι με ριάλιτι σόου στην τηλεόραση, με κουτσομπολίστικες εκπομπές και περιοδικά, γενικά “με σκουπίδια”. Δεν είναι διασκέδαση αυτή για ενήλικο. Δεν σε βοηθάει σε τίποτε απολύτως.

8) Μην ικανοποιείσαι με εύκολες κατακτήσεις που, κατά βάθος, δεν σε καλύπτουν. Αξιοποίησε όλο το δυναμικό σου, καλυτέρεψε τον εαυτό σου, δούλεψε πιο σκληρά. Αν δεν το κάνεις τώρα, ποτέ δεν θα το κάνεις.

9) Μην κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες. Πάρε την ευθύνη και κάνε άμεσα αυτό που πρέπει να γίνει. Οτιδήποτε άλλο, είναι απλώς για να ξεγελάς τον εαυτό σου. Ως πότε;

10) Σταμάτα να υποκρίνεσαι ότι όλα ελέγχονται και πηγαίνουν καλά. Το κάνεις για να καθησυχάσεις τους βαθύτερους φόβους σου, την ανασφάλειά σου. Αλλά, σε βάθος χρόνου, δεν σε βοηθά. Ξεφορτώσου το. Τώρα.