…οι διευθυντές τους την επισκέπτονται!

Γράφουν πολλοί δημοσιογράφοι για τη Μύκονο, πόσο ξέπεσε, πόσο χάλια είναι. Εν τω μεταξύ, οι διευθυντές τους, σε έντυπα και ιντερνετικά μέσα, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ. Απλώς δεν είναι τώρα “οι protagonistes” αφού κυριαρχούν οι Ρώσοι, οι Ινδοί, οι Κινέζοι, οι Αραβες, οι Αμερικανοί κ.α. Άλλα χρήματα του ελληνικού λαού δεν υπάρχουν για να καταναλώσουν οι…αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες και τα στελέχη τους, άντε -το πολύ πολύ- να πασάρουν καμιά μοντέλα ή καμιά τηλεστάρ σε κανέναν Αραβα και να βγάλουν το ποσοστάκι τους. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Όποιος τα έχει, πληρώνει, όποιος δεν τα έχει, όχι. Απλώς είναι μίζερο και τρομερά υποκριτικό, να βάζεις τους δημοσιογράφους σου να “κράζουν” τη Μύκονο για να φανείς…φιλολαϊκός και μετά, prive, εσύ να πηγαίνεις. Τελειώσαν αυτές οι τακτικές, όσο χαζό και να τον θεωρούν κάποιοι τον κόσμο, εκείνος και ακούει πολλά πλέον και καταλαβαίνει. Η Μύκονος, δεν καταλαβαίνω τι φταίει…Ισως και να καλυτερέψει χωρίς πολύ ελληνικό στοιχείο, πού ξέρεις;…

 

mykonos

 

Η Μύκονος της εποχής Σημίτη ( έτος 2000, λίγο μετά τις εκλογές ). Γράφει ο διευθυντής τής εφημερίδας Το Βήμα Τής Κυριακής, Αντώνης Καρακούσης, στο βιβλίο του “Μετέωρη χώρα” ( Εκδοτικός Οίκος: “βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ” ).

«Πασχαλιάτικα μια παρέα από τους υποτιθέμενους “στρατηγούς” τής νίκης βρέθηκε στη Μύκονο και υπενθύμισε σε όλους την αλλοίωση και τα βάρη του νεοπλουτισμού που καταδίωκαν τους περισσότερους εκ των εκφραστών της πασοκικής εξουσίας. Τα έπιναν και γλένταγαν από το βράδυ τής Μεγάλης Παρασκευής μέχρι την Ανάσταση, ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΦΥΡΙΔΕΣ, άλλοι μεθυσμένοι από τη νίκη, άλλοι από τη χαρά ότι θα συνεχίσουν να κυβερνούν τη χώρα, άλλοι πάλι γιατί θεωρούσαν βεβαία την πρόοδό τους στη νέα περίοδο, σίγουροι για τις δουλειές που θα έτρεχαν, για τα λεφτά που θα έβγαιναν. Υπουργοί και “στρατηγοί”, ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ εκπρόσωποι ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΟΥΜΠΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που είδε το φως της από την έκλαμψη της Σοφοκλέους, ημιμαθείς τηλεοπτικοί αστέρες και άλλα ΦΡΟΥΤΑ μιας ασύδοτης εξουσιαστικής ομάδας, που απέδιδε αυτό που ο λαός με βαθιά περιφρόνηση προσδιόριζε ως “σύστημα”, ενώθηκαν σε μια προκλητική συνεύρεση, η οποία ερέθισε τους πάντες και μετέδωσε τη βεβαιότητα πια ότι ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ, ότι δεν υπήρχε ούτε ίχνος συστολής και αυτοσυγκράτησης».