Μοντέλο, στρίπερ, πορνοστάρ, η Τζένα Τζέιμσον, παρά τα 42της χρόνια, παραμένει γοητευτική. Εκατομμυριούχος, μετά από σχεδόν μια 20ετία σκληρής δουλειάς, μπορεί πλέον ατενίζει το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία. Το βιβλίο της «Πως να κάνεις έρωτα σαν πορνοσταρ» “κόλλησε” στην κορυφή των μπεστ σέλερ των The New York Times για 6 συνεχείς εβδομάδες. Προφανώς το αγόρασαν και πλήθος απο φιλομαθείς αναγνώστριες, στο πλαίσιο τής αυτοβελτίωσης….Τελικά και η περίπτωση τής Τζένα Τζέιμσον επιβεβαιώνει μια γενική αλήθεια: είναι σκληρός, πολύ σκληρός, τής κορυφής ο δρόμος….

H Τζένα, γνωστή και ως “η βασίλισσα του πορνό”, ξεκίνησε την καριέρα της στα ερωτικά βίντεο το 1993. Μέσα σε μια τριετία είχε ήδη διακριθεί. Από τότε έχει κερδίσει 35 σχετικά βραβεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της. Προικισμένη με εμπορικό πνεύμα, η Τζένα ίδρυσε το 2000 τη δική της εταιρεία Club Jenna. Μέσα σε μια πενταετία είχε φτάσει σε καθαρά κέρδη 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα σχετικές διαφημίσεις της ανέβηκαν και σε τεράστια κτίρια στην Times Square της Νέας Υόρκης. Πέρασε και από τον κινηματογράφο, κάνοντας γκεστ εμφανίσεις σε κάποιες ταινίες. Τελικά, το 2008 η Τζένα δήλωσε ότι αποσύρεται απο την πορνογραφία οριστικά.

H βιογραφία της έχει τίτλο: «How to make love like a pornostar: a cautionary tale». Μεταφράστηκε στα ισπανικά και στα γερμανικά και καλύπτει τα πρώτα χρόνια της καριέρας της όταν ζούσε με τον φίλο της, έναν καλλιτέχνη tatoo αλλά και τους δύο γάμους της. Περιλαμβάνει και όλη τη σκληρή πλευρά της ζωής της, τους δύο βιασμούς που υπέστη, τον εθισμό της στα ναρκωτικά και τις άπειρες ερωτικές περιπέτειές της με άνδρες και γυναίκες.

Ακόμη έχει πολλές φωτογραφίες, συνεντεύξεις των μελών της οικογένειάς της, σενάρια ταινιών κ.α. Μια πραγματικά πλήρης δημοσιογραφική δουλειά. Καθόλου τυχαία λοιπόν και η μεγάλη επιτυχία του βιβλίου. Κάτι που μάλλον αποτέλεσε κίνητρο για την Τζένα να ασχοληθεί με τον χώρο της συγγραφής αφού τώρα δουλεύει πάνω σε μια ερωτική νουβέλα της υπό τον τίτλο Sugar…