Οι ρίζες του είναι από την Καλαμάτα. Και οι αρετές του, αδιαμφισβήτητες: οργάνωση, σχεδιασμός, εκτέλεση, ψυχραιμία, χιούμορ. Αλλά και αποφασιστικές παρεμβάσεις όταν χρειάζεται.

Κουβαλώντας από μικρό παιδί την Ελλάδα στην καρδιά του, ο Τζορτζ Τζιτζίκος, αναπληρωτής βοηθός του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, δεν ικανοποιείται στη ζωή με τίποτε λιγότερο από το “τέλειον”.

Προς τιμήν της Ελλάδας, αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε ο “Greek George”, ο ομογενής ελληνοαμερικανός για να ονομάσει την εταιρεία του: Telion.

Aντικείμενό της, η στρατηγική επικοινωνία και η διαχείριση κρίσεων. Και μέχρι τώρα, η πορεία του δείχνει να δικαιώνει την ονομασία της εταιρείας του…

Ο George Gigicos φαίνεται να είναι ένας διορατικός άνθρωπος. Πίστεψε νωρίς στον προεδρικό υποψήφιο και νυν Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Και ανέλαβε τη διοργάνωση των συγκεντρώσεών του σε όλη την χώρα.

 

 

Ενας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που πάλεψε σκληρά στη ζωή του, όπως όλοι οι ελληνοαμερικανοί, ο Τζιτζίκος έκανε, στην προεκλογική κούρσα, θαύματα. 

Δουλευταράς, όπως είχε μάθει να είναι από τους γονείς του, δεν άφηνε τίποτε στην τύχη: ήταν εκείνος που επέλεγε τον φωτισμό, τη μουσική και φρόντιζε για κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρειες των εμφανίσεων του Ντόναλντ Τραμπ.

Ταυτόχρονα ήταν και υπεύθυνος για την ασφάλεια των εκδηλώσεων. Αν και όποτε εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα, ο Greek George το έλυνε άμεσα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τις προαναφερθείσες αρετές του: το χιούμορ, τη διπλωματία, την ψυχραιμία αλλά και την αποφασιστικότητα, όταν κινδύνευε να χαθεί το μέτρο.

Η εμπειρία του τεράστια, ασφαλώς και αποτέλεσε ένα σημαντικό εφόδιο της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ: ο οποίος ας σημειωθεί, επειδή κάποιοι αναφέρονται απαξιωτικά στο πρόσωπό του, δεν θα είχε φτάσει εκεί που έφτασε και ως επιχειρηματίας και ως πολιτικός, εάν δεν ήξερε να διαλέγει για τις δουλειές του τα κατάλληλα στελέχη…

Η Telion είχε στο παρελθόν πελάτες τους ρεπουμπλικανούς υποψήφιους για την προεδρία τη δεκαετία του 2000 καθώς και άλλους σημαντικούς ανθρώπους που χρειάζονταν τις ικανότητες του Τζιτζίκος για να πετύχουν το…Telion.

 

 

Αλλά η επιτυχία ολοκλήρωσης μιας αποστολής που, ίσως και λόγω των ελληνικών ριζών του και των αξιών που έχει από την οικογένειά του, τον γέμισε με ειλικρινή χαρά, ήταν η οργάνωση του ταξιδιού του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Ποντίφικα στα Ιεροσόλυμα το 2014. Μια διοργάνωση που, όπως λέει ο ίδιος, του έχει μείνει αξέχαστη.

Προεκλογικά, εκεί που ο Τζιτζίκος “έδωσε ρέστα” ήταν η συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, στην γενέτειρα του Τζιτζίκου, το Mobile, της πολιτείας της Αλαμπάμα.

Ξεκίνησε με κρατήσεις 2.000 ατόμων και στο τέλος έφτασε να γεμίσει ένα γήπεδο με…35.000 ανθρώπους! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος Τραμπ τον συνεχάρη δημόσια μετά την εκλογική νίκη του.

Ο ομογενής ελληνοαμερικανός από την Καλαμάτα είναι και ο ουσιαστικός υπεύθυνος για την επαφή του Προέδρου Τραμπ με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

 

 

Πολύ κοντά στα προβλήματα των ελληνοαμερικανών, επιχειρεί να μεταγγίσει σε αυτούς αλλά και στους εν Ελλάδι συγγενείς τους την δική του πίστη για την πρόθεση του Προέδρου Τραμπ να ασχοληθεί με τη διευθέτηση των ελληνικών ζητημάτων.

Αναμφίβολα τα πράγματα δεν είναι εύκολα και η παγκόσμια κοινότητα είναι ένα περίπλοκο μέρος που απαιτεί προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι είναι καλό για την Ελλάδα, δίπλα στον Αμερικανό Πρόεδρο, να βρίσκεται ο George Gigicos: ένας άνθρωπος που έμαθε στη ζωή του να μην είναι ικανοποιημένος με τίποτε άλλο παρά μόνον με το Telion…