Βγες μωρό μου. Κυκλοφόρησε. Δες τη νύχτα, αλλά μην της μοιάσεις. Δες τι έπρεπε να είχες ζήσει νωρίτερα, αλλά επέλεξε να ξαναβρείς τον εαυτό σου.

Δες αν περνάει η μπογιά σου. Αν μπορείς να μαγνητίσεις το βλέμμα μιας γυναίκας. Αν χωράς στην καθημερινότητα μιας κυρίας.

Το ξέρω, δεν θέλεις συμβουλές από εμένα. Άλλωστε επέλεξες να μην είμαι στη ζωή σου. Κυρίως, όμως, δεν περίμενες ποτέ να προβώ σε τέτοιου είδους προτροπή. Με πόνο ψυχής στην δίνω. Αναγνωρίζω, πάλι, την ανάγκη σου.

Να ξέρεις πως ρώτησα και έμαθα. Έμαθα, λοιπόν, πως φέρθηκες και σε άλλην όπως σε μένα. Βγαίνατε, γελούσατε, μοίραζες λόγια όμορφα, αλλά ψεύτικα, και κάποια μέρα απλά εξαφανίστηκες. Αντρίκιο; Όχι. Τίμιο; Όχι.

Αλλά μάντεψε. Δεν θα σου κρατήσω κακία. Δεν χωράει στην παιδικότητα του χαρακτήρα μου. Ναι, σε αυτήν για την οποία με κατηγορούσες.

Εγώ μωρό μου άλλαξα. Με άλλαξες. Έχασα τον αυθορμητισμό μου. Αποτέλεσες έναν ακόμα λόγο για να μην εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Καλή καρδιά. Σπασμένη, αλλά χωρίς απωθημένα. Χωρίς χιλιάδες επιλογές. Μία, έστω και σκάρτη.

 

 

Ζητάς. Μόνο ζητάς. Σιγουριά, επιβεβαίωση. Και κρίνεις. Αλλά εσύ τι μπορείς να προσφέρεις; Στη δική σου ζωή χωράει κάποιος άνθρωπος; Ξέρεις, αυτός με συναισθήματα, ανάγκες ή μόνο σκιές του παρελθόντος και παρατηρητές;

Θα ξαναβρεθούμε. Ακούς; Εμείς οι δύο θα συναντηθούμε ξανά. Αλλαγμένοι. Διαφορετικοί. Αλλά θα χρειαστούμε πάλι τέσσερα λεπτά για να ερωτευτούμε. Φρόντισε να είσαι καθαρός. Να μην υπάρχουν υπολείμματα στη ψυχή σου.

Όχι, δεν θα σε περιμένω. Δεν θα προσπαθήσω να σε συναντήσω τυχαία. Δεν θα ξαναρωτήσω τους κοινούς μας φίλους για εσένα. Δεν θα επιτρέψω στο μυαλό μου να σε σκεφτεί. Στην καρδιά μου να της λείψεις. Δεν αναπολώ τις στιγμές μας.

Το μόνο που θέλω είναι να κυλήσει γρήγορα ο χρόνος. Να ωριμάσουν οι συνθήκες. Να επουλωθούν οι πληγές μας. Να απαλύνει η ψυχή σου. Να αναγεννηθούμε. Να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας.

Να σε δω. Να μην φοβάμαι να σε πάρω αγκαλιά. Να μην κοιτάω πίσω μου. Να είμαστε ο ένας για τον άλλον.Και να είσαι σίγουρος πως αυτό θα γίνει. Υπομονή χρειάζεται. Και κυρίως να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Και να θυμάσαι μικρέ μου… όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.

Αλήθεια, δεν σε ρώτησα. Είσαι καλά;