Η Νέα Υόρκη είναι η μητρόπολη του κόσμου, το μεγάλο χωνευτήρι, η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, όπως είναι κάποιοι χαρακτηρισμοί που τής έχουν αποδοθεί κατά καιρούς. Επίσης, όπως τραγούδησε κι ο μεγάλος Φράνκι, «αν μπορείς να πετύχεις εκεί, μπορείς να πετύχεις οπουδήποτε».

Αν υπήρξε μια σειρά που αποτύπωσε τη νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα την περασμένη δεκαετία, αυτή ήταν το Sex and the City ( που, μεταξύ μας, κατέστρεψε και πολλές ελληνίδες που κάπως μπέρδεψαν τις συμπεριφορές και τις περιοχές κίνησής τους ). Παρ’όλα αυτά αποτέλεσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά που κράτησε 6 χρόνια και επηρέασε ποικίλους τομείς κουλτούρας.

Κι αν η σταρ του Sex and the city ήταν η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Σίνθια Νίξον, η διανοούμενη της παρέας ( φίλη της Πάρκερ από τα 11τους χρόνια ) ήταν εκείνη που αιφνιδίασε άπαντες όταν πρόσφατα δήλωσε ότι σκοπεύει να διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης από τον Μάριο Κουόμο, ο οποίος ίσως έχει κάπως κουράσει τους Νεοϋορκέζους, συμπληρώνοντας δύο θητείες στο αξίωμα.

 

 

Ο Κουόμο έσπευσε να ειρωνευτεί την Νίξον για την καλλιτεχνική της προέλευση ενώ, όπως ήταν φυσικό, με δεδομένη την ανοικτή ομοφυλοφυλία της ( παντρεμένη με ομόφυλή της ) δεν έλειψαν και κάποια κακεντρεχή σχόλια. Αλλωστε πρόκειται για την πρώτη ανοικτά gay υποψήφια κυβερνήτη της πόλης.

Οι πρώην συμπρωταγωνίστριές της, άλλες πιο θερμά και άλλες λιγότερο, έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητά της. «Εχω γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, την αγαπώ, δεν έχω ζήσει πουθενά αλλού και ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του κυβερνήτη» ανέφερε μέσω Twitter. Επίσης δηλώνει «προοδευτική ακτιβίστρια, υποψήφια κυβερνήτης για να δώσει μάχη για μια καλύτερη Νέα Υόρκη, για μια Νέα Υόρκη με ισότητα».  Τελικά και πέραν της πολιτικής ατζέντας μένει να δούμε πόσο προοδευτική είναι  “η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται”. Η Σίνθια Νίξον είναι δύο φορές παντρεμένη και έχει τρία παιδιά από δύο γυναίκες. Ακόμη και για τους πλέον απελευθερωμένους ψηφοφόρους θα είναι -το δίχως άλλο- μια επαναστατική επιλογή, η επιλογή της.