Το τραγούδι του Ρένου είναι άλλοτε χαρούμενο, άλλοτε λυπητερό, κάποτε απροσδιόριστο. Κι επειδή είναι αυθόρμητο και βγαίνει μέσα από την καρδιά του, δεν είναι εύκολο να ενταχθεί σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία.

Είναι το τραγούδι που ακούγεται στις γειτονιές, είναι το σφύριγμά σου όταν περπατάς στον δρόμο, είναι η μελωδία που σε κάνει πιο ευτυχισμένο ή σε αποφορτίζει από τα βάρη σου. Το τραγούδι του Ρένου ΕΙΝΑΙ ο Ρένος και όλα όσα τόσα χρόνια, μέσα από ένα πλήθος ιδιοτήτων, προσφέρει στον κόσμο. 

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και τώρα μουσικός και τραγουδιστής. Πάει λίγος καιρός που ο Ρένος ασχολείται με την καινούρια του αγάπη, αρχικά ντροπαλά, αργότερα πιο κατακτητικά, πιο ώριμα.

Αλλά τώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, αποφασίζει να το γιορτάσει με τον δικό του τρόπο, προσκαλώντας σε ένα μουσικό ταξίδι όλους όσοι τον αγαπούν και παρακολουθούν την γεμάτη ενδιαφέρον αλλά και εκπλήξεις πορεία του.

 

%cf%81%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82

 

Στη μουσική παράσταση που ανεβαίνει στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage, ο Ρένος αφηγείται ιστορίες, πάντοτε με τον δικό του άμεσο, καθημερινό τρόπο, παίζει κάτι στην κιθάρα, “σκαρώνει μια μελωδική ιστορία” και -κυρίως- τραγουδά.

Οι επιρροές πολλές και διαφορετικές, δεν τις αποκαλύπτουμε, για να μην χαλάσουμε την έκπληξη που σάς ετοιμάζει.

Ραδιοφωνικές επιτυχίες, τραγούδια από τις ταινίες του, από θεατρικές παραστάσεις αλλά και  δικές του συνθέσεις. Ό,τι αγαπά, ό,τι ονειρεύεται, ό,τι έχει ζήσει.

Πριν από αυτήν την πρωτότυπη μουσική παράσταση θα προβληθεί η εμβληματική ταινία του, τα «Φτηνά τσιγάρα», μια συμπύκνωση των διαδρομών της γενιάς του ’90.

Τον Ρένο Χαραλαμπίδη συνοδεύει «Το πλήρωμα του χρόνου», μια ορχήστρα δεξιοτεχνών, με τη μουσική επιμέλεια του ενορχηστρωτή και κιθαρίστα Ηλία Κατελάνου. Στο μπάσο ο Δημήτρης Φροσύνης, στο πιάνο και στα keyboards ο Γιώργος Δελλής και στα ντραμς ο Θάνος Χατζηαναγνώστου. Μαζί τους η ταλαντούχα τραγουδίστρια της τζαζ, Δώρα Τσίγκα. 

Info: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage, Παρασκευή 18 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9315.600.